Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Ağustos '10

 
Kategori
Kent Yaşamı
 

Akdeniz zabıtadan, sıkı ramazan denetimi...

Akdeniz zabıtadan, sıkı ramazan denetimi...
 

Başkan M.Fazıl Türk,Halkın Sağlığı ile oynatmayacağız dedi.


Mersin Akdeniz İlçe Belediyesi, Ramazan ayı ile birlikte halk sağlına yönelik riskleri ortadan kaldırmak için fırın, patiseri, lokanta, kasaplar ile gıda üretimi ve satışı yapan işyerlerine yönelik denetimlerini sıkılaştırdı. Denetimlerin aralıksız süreceğini belirten Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, “Amacımız esnafımıza ceza kesmek değil, eksikleritamamlamalarını, yanlışlarını görüp gidermelerini sağlamaktır” dedi.

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halkın sağlığını korumak ve olası riskleri önlemek için işletmelerin gıda üretimi ve hijyen kurallarına uygunluklarını denetledi. Ekipler, cadde, sokak ve kamusal alanlarda kaldırım işgallerini önlemeye yönelik tedbirlerini de yoğunlaştırdı.

Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri tarafından kent merkezi ve kenar mahallelerde yapılan denetimlerde, özellikle sağlıksız koşullarda gıda üretimi ve satışı yapan işyeri sahipleri uyarılırken, gıdaların uygun koşullarda saklanması gerektiğine dikkat çekildi.

Denetimlerde, işyeri sahiplerinden mekanlarının temizliği ve hijyen koşullarına uymalarını isteyen ekipler, işyeri çalıştırma ruhsatı, esnaf muayene cüzdanı ve ekmek gramajlarını da kontrol etti.

Ekmek fırınları ve lokantaların sağlık ve hijyen kurallarına uygun olup olmadığını inceleyen ekipler, açıkta satılan ekmek ve gıda maddelerini almamaları konusunda yurttaşları da uyardı. Denetimleri memnuniyetle karşılayan yurttaşlar ise ekiplere teşekkür ederek, denetimlerin ay boyunca yoğun olarak sürmesini istedi.

‘Halkın sağlığıyla oynamaya hiç kimsenin hakkı yoktur’

İslam Âlemi’nin kutsal Ramazan ayını kutlayan Akdeniz Belediye Başkanı M. Fazıl Türk, tüm insanların Ramazan’ı sağlıklı, huzurlu ve barış içinde yaşamalarını diledi. Ramazan’la birlikte ortaya çıkan fırsatçılara da dikkat çeken Başkan Türk, yurttaşlardan da gıda ürünleri alırken titiz davranmalarını istedi. Denetimlerin gündüz veya gece olsun, periyodik olarak süreceğini kaydeden Başkan Türk, “Yaptığımız denetimler, esnafımızı cezalandırmak için değil, eksiklikleri konusunda işyeri sahiplerini bilgilendirmek, halkımızı da sağlıklı gıdalar konusunda bilinçlendirmek içindir. Tabi halkın sağlığını tehdit eden risklerin önlenmesi için denetimlerimiz artarak sürecektir” dedi.

Türk, kurallara uymayan işyeri sahipleri hakkında yasal işlem başlatılacağını da kaydederek, “Halkımızın sağlığı ile oynamaya hiç kimsenin hakkı yoktur. Hiç kimse bizden bu konuda müsamaha beklemesin. Fakat belediye olarak bu işin üstesinden tek başımıza gelmemiz elbette kolay değildir. Bu nedenle yurttaşlarımızdan da bizlere destek ve yardımcı olmalarını istiyoruz” diye konuştu.

‘Ramazan fırsatçılarına şans vermeyin!’

“Zabıta Müdürlüğü ekiplerimiz, halkımızın sağlığı için 7 gün 24 saat görev başındadır. Ramazan ayında yoğunlaşan denetimlerimiz bayram sonrasında da aralıksız sürecektir” diyen Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, sözlerini şöyle sürdürdü: “Halkımızın sağlığı her şeyden önce gelir. Bu nedenle, üretici ve işyeri sahipleri kadar, yurttaşlarımızdan da gıda ürünleri alırken dikkatli davranmalarını istiyoruz. Ramazan fırsatçılarına şans vermemek için aldığınız gıdaları kontrol ediniz. Bozulmuş, son kullanma tarihi geçmiş veya şüphelendiğiniz gıdalarla karşılaştığınızda en kısa sürede ekiplerimize bildiriniz. Tüm şikâyetleriniz anında değerlendirilecektir.”

Başkan Türk, yurttaşların, sağlıksız ortamlarda üretilen veya satılan gıdalar ile hijyen kurallarına uymayan işyerleri hakkındaki şikayetlerini, Zabıta Müdürlüğü’nün, -337 0101- ve -337 0102- numaralı telefonlarına günün her saati boyunca bildirebileceklerini de sözlerine ekledi.

 
Toplam blog
: 775
: 835
Kayıt tarihi
: 20.06.08
 
 

1958 doğumluyum. Uzun yıllardır Mersin'de Gazeteci-Yazar olarak görev yapmaktayım. 1999 seçimleri..