Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

12 Ocak '13

 
Kategori
Biyoloji
 

Akıllı tasarım aldatmacası

Akıllı tasarım aldatmacası
 

AKILLI TASARIM bir bilimsel hipotez veya teori maskesi altında dini yaratılış dogmasıdır.


AKILLI TASARIM ( INTELLGENT  DESIGN ) iddiası bütün canlıların ayrı ayrı olarak yaratıldığını ve evrim olmuş olsa dahi evrimde bazı adımların imkansız olacak kadar karmaşık olduğunu dolayısıyla akıllı bir güç ( Tanrı ) tarafından yapıldığını iddia ediyor. Akıllı Tasarım’ın önde gelen savunucusu mikrobiyolog MICHAEL J. BEHE’dir. Behe, Darwin’in Kara Kutusu ve Evrim’in Kenarı adlı kitaplarında Darwin’in Evrim Teorisinin yanlış olduğunu öne sürmüş ve alternatif olarak Akıllı Tasarımı ortaya atmıştır. Fanatik Hıristiyanlar da Behe’nin bu alternatif kuramı ile Hıristiyan Yaratılış Dogmasını bilimsel bir hipotez olarak göstermeye çalışmış ve Fen Müfredatına sokmaya çalışmışlardır. Ama karşılarında bilinçli bir veli ve öğetmen kitlesi ve mahkemeleri bulmuşlardır. Behe’nin ve yaratılışçıların Darwin’in evrim teorisinde bütün imkansız adımlar dedikleri örneklerin Evrimle mümkün olduğunu Evrim teorisini savunan biyolog ve mikrobiyologlar ispatlamışlardır.

19uncu yüzyılda 1859’da yayınladığı TÜRLERİN KÖKENİ adlı eserinde CHARLES DARWIN doğada yaptığı detaylı incelemeler sonucunda bütün canlı türlerinin ayrı ayrı yaratılmadıklarını, milyarlarca yıl önce Dünya’da tek ve basit bir organizmadan başlayarak milyonlarca yıl en kuvvetlinin hayatta kaldığı doğal seleksiyon ve doğa koşullarına uyum yolu ile birbirlerinden türediklerini ve farklılaştıklarını ortaya attı. Günümüzde o zamanlar olmayan DNA analiz imkanları dahi Darwin’in dediklerini doğrular nitelikte. Darwin hiçbir zaman tanrı yoktur demedi ve ima etmedi. Ama Darwin’in Evrim Teorisi 19uncu asrın ve günümüzün Dini dogmasının empoze etmeye çalıştığı tanrı insan dahil bütün canlıları ayrı ayrı yaratmıştır dogmasına karşı geldiği için saldırı altındadır. Her bilimsel hipotez gibi Darwin’in Evrim Teorisi de eleştirilebilir ve yanlışları bulunabilir. Ama bunlar bilimsel amaçlarla yapılmalıdır. Alternatif bilimsel hipotezler olabilir. Zaten var : hayatın Dünya’da tek sefer değil birkaç sefer ayrı ayrı başladığı ama gene de evrimle geliştiği yönünde bilimsel hipotezler var.
 
Türkiye’de İlk ve Orta öğretim Fen müfredatına yaratılış teorisinin eklenmeye çalışılmasını şiddetle protesto ediyorum. Amaç bilim değil Fen Eğitimini dinin hakimiyeti altına sokmaktır. Amerika’dan esinlenmişler. Amerika’da fanatik Hıristiyanlar ve YARATILIŞÇILAR ( CREATIONISTS ) yıllardır AKILLI TASARIM adı altında Fen müfredatında Evrim teorisine alternatif olarak sözde başka bilimsel bir hipotez sokmaya çalışıyorlar. Esas gayelerinin yaradılışla ilgili Hıristiyan propağandasını Fen Müfredatına sokmaya ve Amerikan Anayasasında eğitimde laiklik ilkesinin etrafından dolanmaya çalıştıkları anlaşılmış, velilerin ve öğretim görevlilerinin açtıkları mahkeme davaları ile defalarca girişimleri engelenmiştir. Girişimleri hala sürmektedir. Amerika’da veliler çocuklarının Fen derslerinde beyinlerinin dini dogma ile yıkanmasını mahkemeler ile engellemişken Türkiye’de veliler ne yapıldığının farkında bile değil. 
Türkiye’de yaradılış kuramı fen müfredatına sokulmaya çalışılmakta örneğin 15 – 16 Mayıs 2012’de Marmara Üniversitesinde yaratılışçıların sempozyumu  her türlü protestoya rağmen yapılmıştır. Her türlü blimsel alternatif hipotezin öğretilmesine bir diyecek yok ama evrim teorisine alternatif bilimsel hipotez maskesi altında Fen Eğitiminin dinleştirilmesine Amerika’da olduğu gibi Türkiye’de de engel olunmalıdır.Yapılmak istenen alternatif bilimsel hipotez değil Fen Eğitimini dinleştirmektir. Amerika’da veliler ve öğretim görevlileri bu oyuna gelmediler ama maşallah Türkiye’de dindar gençlik yetiştireceğiz diye oynanan oyunun çok kimse farkında bile değil. Çocuklarımızın beyinleri Fen Derslerinde de dini dogmalarla yıkanmak isteniyor. Bu kabul edilemez. Atatürk’ün dediği gibi HAYATTA EN HAKİKİ MÜRŞİT İLİMDİR.
 
Rasih Bensan 12 Ocak 2013
 
Toplam blog
: 368
: 2280
Kayıt tarihi
: 05.05.12
 
 

BİLİM özellikle astronomi ve çeşitli konularda araştırmacı ve yazar Amatör fotoğrafçı, Ka..