Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Mayıs '16

 
Kategori
Siyaset
 

AKP iktidarının iyi ve kötü yaptıkları

AKP iktidarının iyi ve kötü yaptıkları
 

Güvercin


12 Yıllık AKP iktidarının iyi ve kötü yaptıklarını ele aldığımız ’da, şu hususlar öne çıkıyor.

İYİ YAPILANLAR:

a)Tayyip Bey, belediyecilik geleneği ile yatırımları kısa sürede sonuçlandırıyor.

b) 1993 tarihine yakın zamanda, Ankara Çankaya’da, eski Anayasa mahkemesinin karşısında imar planında cami alanı olarak ayrılan alanı, bir grup cami yaptırmayıp, burayı park alanına dönüştürdüler. Şimdi ise Cumhurbaşkanlığı Külliyesinin yanına çok güzel bir cami yapıldı. HALKTAN KOPMAK, HALKIN YANINDA OLMAK!

c) İstanbul boğazına yeni tüp geçit ve köprü yapıldı.

d) İstanbul’a, belediyecilik hizmeti en güzel şekilde verildi. Şu da olsaydı diyebileceğimiz DİŞE DOKUNUR NOKSANI KALMADI.

e) Duble yol yapımı, yerinde ve başarılı oldu. DDY yeni demiryolu ağı yapımı ile mevcutların bakımı ve iyileştirilmesi hususunda mesafe kat etti. Yeni hava alanları limanları açıldı.

f) Sağlık konusunda, başarılı bir politika izlendi.

g) Toplu Konut İdaresi, başarılı bir konut edindirme politikası gerçekleştirdi.

h) Savunma sanayimiz, yeni silah ve mühimmatları ordumuzun kullanımına sundu.

KÖTÜ YAPILANLAR:

a) PKK ya, açılım adı altında çok büyük taviz verildi. Bu tavizler, silah ve mühimmat yığınakları, güvenlik güçlerimize ölümcül kayıplar verdirdi.

b) Dış politikamız, bilhassa Suriye politikamız başarısız oldu.

c) Kamu binaları için çok pahalı binalar kiralandı. Bu büyük bir israfa yol açtı. Yıkılmayıp kullanılması gereken kamu binaları yıkıldı. Yıkımları üzülerek seyrettim.

d) Özelleştirme adına stratejik kurumlarda satıldı. (Türk Telefon, PETKİM, TÜPRAŞ, Ereğli Demir Çelik, Limanlar) Bu ülkemiz acısından büyük sıkıntılara yol açacaktır. Ayrıca satılan kurumlar işletilmeyip, tamamen kapatılarak istihdam kaybına yol açtı. Binaları yıkılıp, plan değişikliği ile üzerinde bulunduğu alanlar arsa olarak işlem gördü.

e) Mayınlı sahaların temizlenmesi konusunda, kamusal tepki ile geri adım atıldı.

f) İsrail ile ilişkilerde yanlış adımlar atıldı.

g) İstihbarat konusunda zafiyetler gözlendi.

h) Milli Eğitim’de başarısız yol izlendi. Dershanelerin kaldırılmasına gerek yoktu. Parası olan çocuğuna, yine özel ders ve eğitim aldırıyor. Özel okullar konusu sancılı bir hale geldi. Mühendis devletten üç bin lira aylık maaş alıyor. Kreşin bir yıllığı 20-30 bin lira. Bunda bir yanlışlık yok mu?

j) Sosyal yardım adı altında binlerce kişi maaşa bağlandı. Sokaklar’ da uzun ekmek kuyrukları oluştu. Bu kolaycılık nereye kadar gidebilir.

I) Devlet dairelerinde yoğun olarak, düzensiz bir işleyiz hâkim oldu. Bu durumdan kamu’ da çalışanlar’ da, vatandaşlar da memnun değil.

i)Toplumda büyük bir bölünme hali gözleniyor. Çeşitli nedenlerle ayrışma yaşandı. Iktidar kucaklayıcı, birleştirici olur. Ülkemizde herkesi kucaklamak bir yana, ayrıştırma ve hedef gösterme yaşanıyor.

k)  Basın üzerinde, hoş olmayan baskı kuruldu. Aynı günde 5-6 gazete aynı manşeti atabiliyor.

l) Bir kısım şirketlerin kayyuma devredilmesi, en büyük yanlışlardan oldu. Bu işlem er geç, tazminat olarak bu icraatları yaptıranlara geri dönebilir. Cumhuriyet tarihimizde, bankaların haricinde böyle bir icraat görülmemişti.

Dost acı söyler ama doğruyu söyler. Başarı olursa, bu duruma bütün milletimiz sevinir. Başarısızlık halinde, tüm millet bundan zarar görür. Bu duruma ülkemizin gelişmesini istemeyenler sevinir.

Ülkemizin sorunlarını akılcı olarak sıralayarak, akılcı çözümler araştırarak, ortak aklı üretelim. Hamasi kavgalara kapılmayalım.

Mustafa Yolcu

Myolcu53@ gmail.com

 
Toplam blog
: 172
: 1405
Kayıt tarihi
: 26.06.09
 
 

1953 Yılı Çorum iskilip doğumluyum.  inşaat mühendisiyim. Ankara'da ikamet ediyorum Yazılarım baz..