Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

19 Aralık '11

 
Kategori
İzmir
 

AKP'nin İzmir planı belli oldu

AKP'nin İzmir planı belli oldu
 

AKP, 2014 yerel seçimlerinde İzmir için düşündüğü adayı sahneye sürdü. EXPO 2020 adaylığında aktif rol oynayacak yürütme kurulunun başkanlığına Mahmut Özgener getirildi. Böylece düşünülen aday kulaklara fısıldanmış oldu.

EXPO İzmir için çok önemli. Şu an beş aday şehir var. Paris'te sunumlar yapılıyor. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu da dün Paris'e uçtu. Konuşma yapıp etkinliklere katılacak.

EXPO oylamaları 2013 yılının Kasım ya da Aralık ayında yapılacak. Yerel seçimler ise 2014'te.

Hesaplar yapılmış, mayalar çalınmış.

AKP, İzmirlinin EXPO'ya önem verdiğini biliyor. Eğer Özgener başkanlığındaki heyet EXPO'yu İzmir'e getirirse çifte bayram olur!

İşte o vakit İzmir çantada keklik!

Maya tutarsa yoğurt süper kaymaklı olacak.

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı olduğu dönemde büyük başarılara(!) imza atan Mahmut Özgener, 2014'te İzmir'in patronu oluverecek.

Mahmut Özgener başkanlığı döneminde büyük hatalar yaptı. Guus Hiddink'e yılda 8.5 milyon Euro ödeyen Türkiye futbolda hüsrana uğradı. Şımarık ve kendini beğenmiş Hiddink'e sözleşme feshinde de tazminat olarak milyonlarca Euro ödendi. Har vurulup harman savrulan paralar bu ülkenin parasıdır. Bu bir başarısızlıksa sorumlusu da Mahmut Özgener'dir.

Elbette AKP için bu kriterler önemli değil. Başarı gelsin de nasıl gelirse eyvallah.

Ama gözlerden kaçan bir şey var, İzmirli uyumuyor. Her şeyi görüyor, izliyor. Oynanan oyunların, takılan çelmelerin farkında.

İzmirliyle oyun olmaz.

Tıpkı efeler gibi sakin durur, ardından sağ gösterip sol vurur. 

 
Toplam blog
: 233
: 980
Kayıt tarihi
: 07.01.10
 
 

İzmir doğumluyum. Ege Üniversitesi Gazetecilik Yüksek Okulu mezunuyum. Kısa denilebilecek bir sür..