Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '06

 
Kategori
Gündelik Yaşam
 

AKP'yi ne yapmalı?...

Evet AKP'yi ne yapmalı? Gerçekten cevabı aranacak bir soru.Yani Ülkemiz siyaset hayatında 5. yılında olan ve özellikle %4'lük memur zammıyla ortalığı allak bullak eden bu partiyi nasıl değerlendirmeliyiz?

İnanın, insanın içinden yahu arkadaş, bu insanlar gerçekten bir şeyler yapmaya çalışıyorlar.Onlara sohbetlerimizle, yazılarımızla, yardımcı olalım ve daha büyük bir şevkle Ülkeye hizmet etsinler demek geliyordu.

Ama daha sonra da, yahu arkadaş iyi de, Meclisde bu kadar büyük bir çoğunluğa sahip olan bir siyasi parti Ülkeye bu kadar mı hizmet verebilir, halka verebilecekleri bu mu olmalıydı demeden de geçemiyor.

İşte şu son günlerde memur Konfederasyonları ile hükümet arasındaki muhabbete bakın.2 gün önce bir konfederasyon başkanı diyor ki, aldığım duyumlara göre, hükümet memurumuz için %25 zam önerisiyle gelecek.Bu gün de Sayın Bakan açıklıyor ki memurumuza 2007 yılı için %4 (%2+%2) verilecekmiş.Haa + olarak da (herhalde) %2.38 enflasyon farkı..Helal olsun valla.

Yazıktır Sayın Bakan yazıktır.Yani siz şu Ülkede olup bitenlerden,eti, tatili bir tarafa attık da, ekmeğin, peynirin, biberin, salatalığın, ev kiralarının, doğalgazın, elektriğin hangi seviyede gittiğini bilmiyormusunuz?Mayıs ayında yaşanan dalgalanmaları, faiz artışlarını, doğalgaza, elektriğe, benzine yapılan zamları unuttunuz mu?Bunların aile bütçesine olan yükünü talimat buyurun da mahiyetiniz size bildirsin ve sonrasında da vicdanınızın sesine kulak vererek %4'ü telaffuz edin. Bundan bir ya da daha önce ki yıllarda hazırlanmış hedeflerinize göre, 2007 yılı zam oranını bu şekilde açıklamanız doğru mu?Oradaki hedefiniz tuttumu ki, onu baz alarak, 2007 zammını bu şekilde açıklıyorsunuz?

Siz bu açıklamayı, kendi düşünceniz olarak ve samimiyetle mi yaptınız yoksa birileri Size, açıklamayı bu şekilde yapın diye mi bilgilendirdi bilemiyorum.Ama inanın ikiside doğru değildi ve bence bu açıklama yapılmamalıydı.

Çok değil, şu geçen 10-15 gün öncesinde, Enerji Bakanımız, Ağustos ayında yapılan zamma ek olarak, doğalgaza, yıl sonuna kadar da bilmem ne kadar zam yapılması zorunluluğundan bahsediyordu. Tabii elektriği de unutmadık.

Vermeyi düşündüğünüz %4 lük zam kışa girilmek üzere acaba milleti ısıtmaya yetecek mi?

Yani, şu olayları yaşatan bu Hükümete gelin de nasıl bakacağımıza hep birlikte karar verelim.

Ben şahsen, sevgili blog okuyucularına, bu hükümeti takdir etmeli diyemiyorum, diyemeyeceğim.Çünkü, önceki yazılarımda, oldukça detaylı bir şekilde anlatmaya çalıştığım AKP hükümeti, inanın şu son memur zamlarındaki tutumu nedeniyle, seçime giderken halk nezdinde büyük bir hayal kırıklığı yaratmıştır.

Bunun sonuçlarını ise, halkımızın takdiriyle tabii ki seçim zamanında sandıkta hep birlikte göreceğiz.

Saygılarımla....

 
Toplam blog
: 407
: 877
Kayıt tarihi
: 02.07.06
 
 

15.12.1950 Mersin doğumluyum. İzmir Ticari İlimler Mezunuyum. Bir Kamu Kuruluşundan  Şube Müdürü ..