Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

10 Nisan '15

 
Kategori
Sinema
 

Aksiyon üstü aksiyon..

Aksiyon üstü aksiyon..
 

Aksiyon baş döndürüyor..


Hızlı ve Öfkeli 7

Yönetmen : James Wan

Oyuncular : Vin Diesel, Paul Walker,Jason Statham, Michel Rodriguez.

 

“Hızlı ve Öfkeli” serisinin 7. filminde aksiyon “artık bu kadarı da olmaz” dedirtiyor.Son yıllarda aksiyon filmlerinde mantık aramaktan vazgeçtik, koltuğa kurulup aksiyondaki yaratıcılığa teslim oluyoruz. Bu sefer Abu Dabi’de üç gökdeleni delip geçen Ferrari’yi veya helikopter düşüren arabayı gördükten sonra pes diyoruz. Kanunsuz otomobil yarışlarını düzenleyenlerin arasına karışan polis macerasıyla başlayan aksiyon ve romantizm harmanı “Hızlı ve Öfkeli” serisi sonunda “Görevimiz Tehlike” ,  Bond kıvamında bir aksiyona dönüştü. İlk filmin 38 milyonluk bütçesi, altıncısında 160 milyona yükseldi. Gişe hasılatı da bu oranda arttı, örneğin 6. bölüm 1 milyon seyirciyle ülkemizde en fazla izlenen yabancı film oldu. Arabalara meraklı genç kitlenin bir yıl öncesinden beklemeye geçtiği bir seriye dönüştü.

Sürekli abartı sınırlarını zorlayan aksiyon sahneleri kadar, ekibin aksiyon türünün en önemli isimlerinden kurulması seyirciyi çeken önemli bir unsur. Vin Diesel,Paul Walker, Jason Statham, Dwayne Johnson, Michele Rodriguez aksiyonun rüya takımı. Bu ekibe bu bölümde eklenen devlet görevlisi emekli Snake Plisskin Kurt Russel eğreti durmuyor, iyi bir katkı olmuş. Hacker karakterinde “Games of Throne”’un güzel oyuncusu Nathalie Emmanuel hiç inandırıcı değil. Filmdeki aksiyon ekibi bile hackerlığına inanmakta zorlanıyor.

Seri ile özdeşleşmiş Paul Walker’ın geçen yıl çekimler sırasında vefat etmesi, bu bölümü daha özelleştirmiş. Finalde Walker anısına eklenen anma bölümü göz yaşartıyor. “Testere”, “Ruhlar Bölgesi”, “Korku Seansı” gibi iyi kotarılmış korku filmlerinden tanıdığımız yönetmen James Wan, aksiyonu abartmada zorlanmamış. Hikayenin sıradanlığı bu şekilde arada kaynayıp gidiyor. Aksiyon sahneleri teknik olarak mükemmel, adrenalini yükseltmeyi fazlasıyla başarıyor. Artık klasik aksiyonun, fantastiğe dönüştüğü türde gelecekte neler izleyeceğimizi merak etmemek elde değil.        

            

 
Toplam blog
: 223
: 1093
Kayıt tarihi
: 12.01.11
 
 

İzmir’de doğdu. Viyana Tıp fakültesini bitirip doktor ünvanını aldıktan sonra Genel Cerrahi ihtis..