Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Kasım '20

 
Kategori
Müzik
 

Akustikler

Sıkıntılı ve sancılı bir Kasım ayına girmiş bulunmaktayız. Ülkece yaşadığımız zor günler, pandemi derken zaman su gibi geçiyor. Müzik sektörünün kan ağladığı şu günlerde içimizi ferahlatacak çalışmalar kısıtlı yayınlansa da müzik asla susmayacak, susmamalı.. 
 
 
Zeynep Bastık, bu yıl müzik sektörüne ambargo koydu desem yanlış olmaz herhalde. 'Uslanmıyor Bu', 'Her Mevsim Yazım', 'Bir Daha' son çalışması Emir Can İğrek'le beraber seslendirdiği 'Dargın' ile kariyerini inşa etmeye kararlı. Hem oynadığı reklam filmi hem de youtube kanalını aktif bir şekilde yönetiyor. Şimdi bu yıl yayınladığı şarkıların akustik hallerini hem youtube kanalında hem de EP haline geçtiğimiz günlerde 'Akustikler' ismiyle dijital platformlarda yerini aldı. Ayrıca küçük bir sürprizde yer alıyor. Sözü ve müziği Oğuzhan Koç imzalı 'Her Mevsim Yazım'ın akustik halinde Bastık'a eşlik ediyor. 
 
 
Bastık, yaşadığımız pandemi döneminden dolayı Mayıs 2021'e kadar konser yapmama kararı aldı. Ama boş durur mu asla! Şimdiden 2021 yılında yayınlayacağı ilk stüdyo albümü için feli gibi çalıştığının haberlerini almaya devam ediyorum, bakalım Zeynep aynı çizgide mi gidecek, yoksa alışılmışın dışında şarkılarla mı karşımızda olacak zaman gösterecek. 
 
 
Ne olacak bu sektörün hali?
 
Daha önce bu konuyu işlemiştim ama yeni gelişmelerde yok değil. Geçtiğimiz günlerde alınan kararlara göre tüm işletmeler saat:22.00'de kapanacak haberleri düşmeye başladı. Tabi bu da müzisyenlerin başına da geldi. Şaşırdık mı? Hayır. Müzik aletlerini satmak zorunda kalıp bu meslekten vazgeçenleri bile duydum. Evet, çok zor. Ben müzisyen değilim ama hislerini çok iyi anlayabiliyorum. Bence bir an önce meslek birlikleri, gruplar, dernekler bir araya gelip ortak bildiri yayınlama düşüncesindeyim.
 
 
Sadece bir şarkıcıdan ibaret değil bu meslek. Menajeri, basın danışmanı, orkestrası, ışıkçısı, rodisi ve niceleri.. Ekmeğini taştan çıkaran binlerce insan.Zaten sosyal medyada bu konu hakkında savaş veren Işın Karaca'yla kuşkusuz. Aslında oralarda neler yaşandığını bir bir kendi mecrasında anlatmış. Merak edenler bakabilir.  Susmak bir yere kadar, seslerin artık gür çıkması gerek. Lütfen lütfen..
 
 
 
 
Yeni neler geliyor?
 
- Gülçin Ergül, yeni albümü 'Davet'i bugün yayınladı.
 
- İrem Derici, Kasım ayında Onurr imzalı yeni şarkısını yayınlayacak.
 
- Demet Akalın, Sıla imzalı 'Yan' isimli şarkısını Kasım sonu - Aralık başı yayınlanmaya hazırlanıyor.
 
- Berkay'ın yeni şarkısı 'Dert Faslı' önümüzdeki günlerde yayınlanacak.
 
- Hande Ünsal, Kasım ayının son haftalarında yeni teklisini yayınlayacak.
 
- Bilal Sonses ve Yıldız Tilbe düeti 'Hasbelkader' 13 Kasım'da.
 
 
furkancanhazar@gmail.com
 
 
 
 
 
Toplam blog
: 140
: 151
Kayıt tarihi
: 20.08.16
 
 

Popular Culture ..