Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '18

 
Kategori
İnsan Kaynakları
 

Alanında En Az 3 Yıl Deneyimli Armut Aranıyor

Alanında En Az 3 Yıl Deneyimli Armut Aranıyor
 

Tecrübe nerede kazanabilirim?


Ve yıllarınızı verdiğiniz eğitim hayatınız bitti. Valizinizi topladığınız gibi memleketin yolunu tuttunuz. Anılarınızı, yaşanmışlıkları, dostlukları, belki karanlık bir şehri bırakıp döndünüz. Babanız, abiniz, kardeşiniz otobüsten inerken aldı valizinizi. Sarıldınız. Eve gittiniz ve anneniz açtı kapıyı. Sarıldı.. Akrabalarınızdan gelenler var belki. Maaile toplandınız. En güzel yemekler yapıldı sizler için. Bol bol muhabbet, gırgır, şamata ile gün sonunu getirdiniz.

Ertesi gün lise arkadaşlarınızı aradınız. Son KYK bursunu da onlarla afiyetle yediniz. Sonra telefon faturanızın günü geldi, cebinizde beş kuruşunuz yok. Bir mağazada rengarenk vitrinleri süsleyen elbiseler, pantolonlar var ve hemen girdiniz. Fiyatı da uygun geldi ama cebinizde otobüs parası ancak var. Neyse ki anneniz veya ailenin bir ferdi yanınızda. "Beğendi isen al yavrum." diyor. Yok diyorsunuz ama alıyorsunuz. Çünkü insansınız ve istemek insanoğlunun en doğal hakkı.

Derken yaz bitiyor, eylül geliyor, yaprak döküyor ağaçlar... Siz üşüyorsunuz. Yorganın altına girdiğiniz, çayınızı alıp dökülen yaprağın düşüşünü izlediğiniz oluyor. Dalıp gidiyorsunuz. Yağmur yağıyor ve siz koşup toprak kokusunu içinize çekiyor, koşuyor, ıslanıyor, bağırmak istemek kadar susmayı da ister bir halde eve geliyorsunuz. Akşam babanız geliyor elinde ekmek, belki bir kaç kilo meyve, biraz abur cubur belki.

Geçiyor günleriniz. Kış  geliyor ve siz ayakkabınızın ucunun açıldığını görüyorsunuz. Ailenize söylemeye çekiniyorunuz. Eee kolay mı? Mühendissiniz, öğretmen, muhasebeci, belki başka bir aydınsınız. Mürekep yalamış insan bir ayakkabı da mı alamaz diyorsunuz. Toplumdan art niyetli insanlardan okudu da ne oldu sözleri gelmeye başlıyor. Siz doluyorsunuz. Yaşamaya başlamanız yaşlanmaya başlamak olarak şekil değiştiriyor. Üzülüyorsunuz.

Bilmiyorlar, biliyorlar belki ama bilmemek daha çok işlerine geliyor. Tüm kariyer siteleri ve istihdam platformları ezberinizde. Giriyorsunuz ve başvuru yapıyorsunuz. Mülakata alıyorlar sizi ve olumsuz diyorlar. Bilmem ne sertifikası, dil, tecrübe, şu kadar marifet diyorlar. Siz boynu bükük dönüyorsunuz. Çoğu zaman bunları kimseye anlatmıyorsunuz. Ben sizin yerinize haykırıyorum. Siz yeni mezun bir işsizsiniz ! Size ihtiyaç yok. Şans veren de yok, çünkü "Alanında en az 3 yıl deneyimli ARMUT aranıyor." Maalesef çok az yer yeni mezun birine iş veriyor. Kimse işe almayınca 3 yıl da tecrübe kazanılmıyor. Böylece 3 yıl çalışmadan olgunlaşılabilecek tek meslek armutluk kalıyor.

 
Toplam blog
: 3
: 122
Kayıt tarihi
: 09.09.18
 
 

Hayatın normal şartlarda ortalarına doğru ilerliyorum. Malatya' da başlayan maceram Ankara' da de..