Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Temmuz '21

 
Kategori
Psikoloji
 

Aldatma Olayı

Aldatma, İngilizcesi deception.

Ne kötü bir terim, fiil, değil mi?  

Üzerine onlarca dizi, flim yapılmıştır, hala neden yapıldığı anlaşılmamış bir konu, ya da fiil.

İnsanların hangi sebeplerle aldatır, bu yıllardan beri araştırılmaktadır.

Eskiden “iki gönül bir olunca samanlık seyran olur.” Diye bir laf var. Bu söz doğru ise, insanlar neden aldatıyor, neden her zaman samanlık seyran olmuyor.

Etfamıza bakıyoruz, bazı insanların aldatmaya daha eğilimli olduğunu görüyoruz. Her bir aldatma eğilimini yaşayan sonuçta kötü bir sonuçla karşılaşıyor, ama sonuç da kötü olayla karşılaşsa da, bu aldatma olayı aile yapısının bozulmasına neden olsa da, olaylar durulunca, aynı insanın yine aldatma eylemine girebildiğini görüyoruz. Bunun nedenini anlamak kolay değildir.

Belki de insanın içinden gelen dürtüleri nedeniyle aldatma eylemine geçebiliyor. Bu dürtüyü yapan kim? İçimizdeki şeytan.

Aldatma iki türlüdür, Aktif ya da pasif olur.

Aldatan kişiler, diğer insanlardan farklı yapı da insanlar. Çünkü bu insanlar mantıklı düşünüp, içinde bulundukları durumu değerlendirmiyorlar, bunun yerine duyguları ile iç güdüleri ile aldatma eylemine geçiyorlar.

Aile büyüklerinin baskısıyla yapılan gönülsüz evlilikler aldatmaya neden olabilir diye akla gelebilir. Ama araştırmalar da eğitim düzeyi yüksek, severek evlenen insanların evliliklerde daha ço aldatma olayı ile karşılaşıldığını gösteriyor.,  

Aldatan insanların çoğu, evlilik ya da nişanlılık dönemine alışmakta zorlanan insanlar. Bu insanlar bir kişiye bağlanmayı özgürlükleri kısıtlama olarak görüyorlar, büyük ihtimalle birine bağlanmadan önceki hayatlarında bir çok kişi ile görüşme olayı bunları etkiliyor. Eskiyi özlüyorlar, özlem duyuyorlar, ve de başka insanlarla görüşüyorlar, yakanınca da bu olay aldatma oluyor. Bir de şu andaki hayatımızda sosyal medya yaygın, instagramda, facebook da resim paylaşılıyor. Bu resimler olayları daha da büyütüyor. Kişi bu resimleri silse bile, bu resimler kaybolmuyor, bir şekilde insanın karşısına çıkıyor.

Mesela meşhur kişilerin bir zaman önce attığı tweetler, paylaştığı resimler o kişi  bunları silde bile, internette kalabiliyor.

Konuya gelelim.

İnsan neden aldatır?

Yaşadığı evlilik den ya da ilişkiden tatmin olmaması, uyum bozukluğu olabilir mi?

Aldatma olayında erkek de, kadın da zarar görse de, en çok zarar gören çocuklar oluyor.  Böyle bir olayın yansımalarına maruz kalan bir çocuğun ruh halini düşünebiliyormusunuz?

Aldatmanın olmadığı dürüst bir ilişkilerin yaşandığı bir dünya herkesin özlemidir. Nednei anlaşılsa, bu gerçek olabilir. Ama ihşallah olur diyelim

 
Toplam blog
: 718
: 2690
Kayıt tarihi
: 13.07.06
 
 

Tıp alanında doktor olarak çalışmaktayım, beyin cerrahi uzmanıyım..