Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

24 Ağustos '07

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Aldatmak

Toplumumuzda son yıllarda, yıllar önce yapılan eyleme isim veremezken şimdilerde normal günlük olaylar sırasına liste olmuş bir terim mi diyelim, kelime mi diyelim veya bir olay mı diyelim bilemiyorum.
ALDATMAK..
Evli olmadım ama aldatmak konusunda hep tartışmışımdır evli veya bekar arkadaşlarımla.
Yalan konuşur musunuz?
Siz aldatmaya müsait eğilimlisiniz arkadaşım.
Aldatmak bir nevi yalancılık, hırsızlık ve kendine saygısızlık bana göre..
Evli çiftler evliliklerinin üstünden on, onbeş hatta yirmi yıl geçtikten sonra "olmuyor be arkadaşım, artık değişiklik gerek, farklı çiçekler koklamalıyım" tarzında düşünceler ortaya çıkar genellikle.
Neden bu tür düşünceler ortaya çıkıyor?
Nedeni çok açık..
Nişanlılık dönemlerinde bu iki çift birbirlerine hep kapalı olmuşlardır. Bir akşam yemeğine veya çay içmeye oturdukları masalarında hep kendilerini gizlemişlerdir." Aman bir nikahımız olsun "Felsefeleriyle gerçek yüzlerini ortaya çıkarmamışlardır.
İşte bu yüzden evlilik süreçlerinde gizlemiş oldukları düşünce ve davranışları ortaya çıktığında aldatmalar başlayabiliyor.
Ben şuna inanmışımdır; birbirlerini iyi tanıyan çift kesinlikle aldatmazlar, çünkü karşılıklı kendileriyle barışık insanlardır bunlar, hoşgörülüdürler, iyimserler, kısaca kendilerine saygı duyuyorlar. Yani nişanlılık dönemlerinde iyi tanımışlardır birbirlerini, bir konu tartışmalarında hep açık olmuşlardır birbirlerine. Katışıksız dürüstlükten yana olmuşlardır hep ve dolayısıyla evlilik dönemlerinde de birbirlerinden sıkılmadan herhangi bir olay karşısında birlikte göğüs germişlerdir, beraber gülmüşler, beraber ağlamışlardır.
Birbirlerine hırsızlık yapmıyorlar bü tip çiftler, çünkü evlilik arayışlarında "doğru insan olmak, doğru insan bulmak" felsefeleriyle yola çıkmışlardır.
Ben yine öfkeleniyorum.!
Evli çiftler nasıl oluyor da beyinlerini iki veya üç'e bölebiliyorlar?
Bir insan ile evlisiniz, gündüz başka biri ile birlikte oluyorsunuz, beyninizi o kişiye odaklıyorsunuz, akşam evinize gittiğinizde eşinize ayrı bir beyinle sarılıp uyuyorsunuz...
Gidin be kardeşim ya.!
Bu tür davranışlar davranış bozukluğunu içeren bir tür akıl hastalığıdır.
Evli çiftlere tek önerim şudur;hergün eşinizle gözgöze gelip bakışın, sabah kahvaltınızda esprilerle güne başlayın, birbirinizin gözlerinin içine bakmayı unutmayın:)
Sevgilerimle
 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..