Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '12

 
Kategori
Güncel
 

Aleviler, sadece ''Sivas'ı'' yapanlarla değil, Yaptıranlarla da ilgilenmeli!

Özetle iki zihniyet var ortada: Yapanlar ve yaptıranlar…

Yapanlar:  eğitim seviyesi düşük, Sünni kesimden insanlar AK Parti’ye oy veriyor çoğunlukla ve iktidardan torpillilerdir bunlar genellikle. Yani iktidarın has evlatlarıdırlar.

Yaptıranlar:  Din ile imanla bir alakaları olmayanlardır. Onların bütün derdi, perde arkasından ülkeyi yönetmek ve o kesimin siyasetteki temsilcisi CHP, evet doğru okudunuz, CHP'de onların siyasetteki temsilcisidir.

Yaptıranlar bir takım özel kuvvetlerdir, bu bir takım özel kuvvetlerin İŞİ de YAPTIRMAKtır ve sadece yaptırmak için eğitilmişlerdir, istedikleri an halkı çok güzel galyana getirecek takdikleri çok iyi bilirler. Emekli olduktan sonra da çoğunlukla CHP’yi tercih ediyorlar. Özellikle Aleviler CHPye destek verirken, ne garip bir durum değil mi?

Özetle: Yapanların zihniyeti iktidarda ise, yaptıranların zihniyeti de ana muhalefette.

Bu işi yaptıranlar, katliam sırasında Sünnileri, katliamdan sonra da Alevileri kullanıyor.

Gelelim soru işaretlerine;

Basit bir soru: Alevi kanaat önderlerinin, Sivas katliamını “yaptıranlardan da hesap soracağız” dediğini kaç kere duydunuz? Hiç der gibisiniz.. Yaptıranlardan da hesap soracağız diyen en fazla 5-6 kişidir. 

Birçok Alevi kanaat önderleri, bıkmadan usanmadan, katliamı yapanlardan söz eder. Ne var ki Alevi önderlerinin çoğu, “yaptıranlar”ın kimler olduğunu ve hangi partinin yaptıranları temsil ettiğini duymaktan rahatsız olurlar,  pes yani! Yanan, haksızlığa uğrayan bir toplumun kanaat önderi olacaksın ve  önderi olduğun topluluğa yeterince sahip çıkmayacaksın, sonra da kalkıp ''ben sizin kanaat önderinizim'' diyeceksin, bence sen önder değil hiç birşey olamazsın !

Çünkü; 

Hz Ali'nin, ''Haksızlığın önünde eğilmeyiniz, zira hakkınızla beraber şerfinizi de kaybedersiniz.'' dediğinden bile haberin yok sayın kanaat önderi ! 

''Kapalı yerde sigara içerseniz para cezası vardır, ama; insan yakarsanız elinizi kolunuzu sallayarak gezersiniz''  diyerek, bu insanlık suçunun zaman aşımına uğramasında katkısı olanlara da  tepkimi gönderiyorum.

 
Toplam blog
: 66
: 2377
Kayıt tarihi
: 20.12.11
 
 

Doğum Yeri: Adana-Saimbeyli 1975, Yaşadığı İl: Ankara, İlgi Alanı: Ankara Gündemi ..