Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Mart '12

 
Kategori
Güncel
 

Twitter'e bakın hele? Nasıl kullanıldığımızı görün lütfen..

Twitter'e bakın hele? Nasıl kullanıldığımızı görün lütfen..
 

Türkiye Gazetesinin bugünkü haberinde 'Hayırlı Cumalar' mesajının Twitter'de rekor kırdığını yazıyor.

Haberde, Sosyal paylaşım platformu olan Twitter'in kullanıcı sayısının her geçen gün arttığını, Türkiye'de 1 saniyede 20 twit atıldığını ve en çok Cuma günü 'Hayırlı Cumalar' twiti rekor kırdığı konu ediliyor..

Piyasa Ekonomisi modeline geçileberi, Türkiye'de iletişim araçları dahil, günlük konuşmalarda, selamlaşmalarda çoğu kişiler tarafından din-i argumanlar kullanıldığını görüyoruz.

Uluslararası ortak dil olan "Alo" sözcüğünün de din-i istismar edilerek toplumun büyük bölümünde değiştirenleri gözlemleyebiliyoruz..

Din unsurunun Kapitalizm sisteminin ne kadar işine yaradığını görebiliyor musunuz?

Twitter'e 1 saniyede 20 twit atıldığında, saate, güne çarpın, ne çıkıyor?... bilmem şu kadar rakam. Sadece Türkiye'de. Diğer ülkelerin hesabını başka zaman yaparsınız..

Twitter tıklayınca ne oluyor? Twitter nemalanıyor..

Ya cep telefon mesajlarıyla kutlanan din-i günlerdeki kutlama mesajları? Sadece din-i mi? Anneler-Babalar-Sevgililer günü gibi dünyanın sermaye patronlarının tüketime dayalı ürettikleri bir nevi dayatmalı-şartlandırmalı özel günlerdeki mesajları düşünün hele bi?

Korkunç rakamlar çıkıyor karşımıza.

"Bir mesajla ne olur" demeyip, küçük gibi görünen bu rakamları önemsemeliyiz.. Twitter'ı anlamsız anlamsız boş yere tıklamamalıyız, cep telefonlarımızdan boşu boşuna kayda değmeyecek konu içerikli mesajlar atmamalıyız diye düşünüyor ve öneriyorum..

Her 'Tık' ve bir mesajla duygu sömürüsü yapılarak nasıl sömürüldüğümüzü iyi bilmeliyiz..

Dünyanın sermaye gücü bilmelidir ki; bizler 'Tık' demeden, siz bir hiçsiniz.!

İnsan odaklı sistemin oluşabilmesi için dünyaca harcamaların asgariye indirilmesi gerekir. Harcama düştükce ancak anlamaya çalışır sermaye gücü bireyi. Harcama düştükçe, insan odağı öne çıkacağını düşünüyorum..

İnsan odaklı derken; İnsanın insanca yaşayacağı bir modeli anlatmaya çalışıyorum. Sosyal güvenceleri sağlanmış, gelecek endişesi olmayan bit toplum, bir dünya modeli..

İstersiniz değil mi böyle bir modeli?

O halde, önce tıklamalarınızı ve mesajlarınızı gerektiği kadar kullanmayla başlayalım olur mu?

 
Toplam blog
: 2327
: 450
Kayıt tarihi
: 03.07.07
 
 

25.05.1960 doğumlu. Üniversite terk. Müzik, seyahat ve tiyatro sever. Antalya Devlet Tiyatrosu'nd..