Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

05 Aralık '11

 
Kategori
Sinema
 

Alfred Hitchcock’un obsesif aşkı film oluyor!

Kümes hayvanları ticareti yapan bir babanın oğlu olarak dünyaya gelen ve 1934 yılından itibaren yaptığı filmlerle adını dünyaya duyuran Alfred Hitchcock, Hollywood’daki ilk filmi Rebecca ile 1940 yılında "En iyi film" dalında Oscar’ı kazandı.

Baskıcı Katolik eğitiminin kişiliğinde yarattığı etkileri filmlerine yansıtan Alfred Hitchcock’un hayatında, korku temasını ustaca işlediği 1963 yapımı ‘Kuşlar/The Birds’ ayrı bir yere sahiptir. Çünkü bu filmde başrol oynattığı Tippi Hedren’le hayli ses getiren bir ilişki yaşamıştır. 

‘Soğuk Sarışın’ imgelerinden olan Tippi Hedren ile 1961 yılında, bir diyet içecek reklamında şans eseri tanışan Alfred Hitchcock, yeni bir Grace Kelly bulduğuna inanmıştı. Tippi Hedren’a tutkuyla bağlanan ve onu takıntı haline getiren Alfred Hitchcock, diğer yönetmenlerle çalışmasını yasaklarken özel hayatına da kısıtlamalar getirmişti. Bu ilişki Tippi Hedren’ın ve klasik tarzından uzaklaşarak düşüşe geçen Alfred Hitchcock’un kariyerini geriletirken yönetmenin eşi Alma’nın da büyük acılar çekmesine neden olmuştu.

İşte Tippi Hedren ile Alfred Hitchcock arasındaki bu hastalıklı birliktelik şimdi beyazperdeye aktarılıyor. BBC 2’de izleyicilerle buluşacak olan film hakkında konuşan drama yazarı Gwyneth Hughes, herkesin Alfred Hitchcock’un sarışınlara karşı tutkusunu bildiğini ancak bu tutkunun Tippi Hedren’de takıntıya dönüştüğünü belirterek bu obsesif aşkı filmleştirme fikrinin, Donald Spoto’nun 2008’deki ‘Spellbound By Beauty’ adlı biyografi kitabından doğduğunu söylemekte.

Perşembe günü çekimlerine başlanacak olan ve gelecek yıl ‘Kız/The Girl’ ismiyle gösterime girmesi beklenen filmde, 62 yaşındaki Alfred Hitchcock’un cinsel ve ruhsal tacizine maruz kalan 31 yaşındaki Tippi Hedren’i Sienna Miller canlandıracak.

Anibal Güleroğlu http://www.sinematur.com

 
Toplam blog
: 1210
: 1542
Kayıt tarihi
: 10.04.10
 
 

İstanbul'da başlayan yaşamım, eski İstanbullu ailemden edindiğim kültürle gelişti. Birinciliklerl..