Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Ocak '10

 
Kategori
Futbol
 

Ali Turan

Ali Turan
 

Ali Turan


Ali Turan sorunu ortaya çıkınca Mehmet Topuz olayını hatırladım. Türkiye Mehmet Topuz meselesinde suçlu buldu. Herkes Topuz' un Beşiktaş' a gitmesi taraftarıydı. Fenerbahçe' nin tavrı, Kayserispor' un tavrı kimsenin hoşuna gitmemişti. Ama aslında o transferde etik davranan taraf Fenerbahçe idi. Çünkü günümüzde sözleşmesi devam eden bir futbolcuyu transfer etmek için önce futbolcunun kulübü ile görüşmek gerekiyor. Fenerbahçe etik davranıp Kayserispor ile görüşürken Beşiktaş etikdışı bir davranışta bulunup Mehmet Topuz ile görüşmüştür. Mehmet Topuz eğer gerçekten Beşiktaş forması giymişse, Fenerbahçe' de asla oynamam dediyse o da yanlış yapmıştır. Ama bu transferde yanlış yapmayan tek taraf vardır o da Fenerbahçe' dir. Fenerbahçe bu transferle tüm Türkiye' ye bir futbolcunun en güzel şekilde nasıl transfer edileceğini en güzel şekilde göstermiştir. Beşiktaş ise etik dışı davranışının cezasını Topuz' u transfer edemeyerek ödemiştir. Kayserispor ise bu transferde örnek bir davranış sergilemiş ve iyiden yana olmuştur. Kayserispor' un Fenerbahçe' ye verdiği sözden vazgeçmeyerek futbolcusunu Beşiktaş' a vermemesi örnek alınacak bir davranıştır. Tüm insanların görevidir bence iyilerin kazanması için çalışmak. Kayserispor da Fenerbahçe' nin bu savaştan galip ayrılmasına yardım ederek hem iyiden yana olmuş hem de etik dışı davranan Beşiktaş' a en büyük cezayı vermiştir.

Şu günlerde ise gündemi Ali Turan meşgul etmektedir. Bu defa etik dışı davranıp, kulübüyle konuşmadan futbolcuyu ayartmaya çalışan Beşiktaş değil Galatasaray' dır. Galatasaray, Ali Turan' ın sözleşmesi devam ettiği için Kayserispor ile konuşması gerekirken etik dışı davranmayı seçip Futbolcuyu ayartma yolunu seçmiştir. Kayserispor ise Mehmet Topuz konusundaki örnek davranışını burada da sergileyecek gibi görünmekte. Eğer Kayserispor etik dışı davranış sergileyen Galatasaray ile anlaşma yolunu seçerse beni büyük hayal kırıklığına uğratır. İnsanlar paradan yana değil adaletten yana kullanmalı tercihlerini. O yüzden Kayserispor' un yapması gereken Ali Turan' ı Ankaragücü' ne vermek ya da sezon sonuna kadar Kayserispor' da kalmasını sağlamaktır. Bu davranış Kayserispor' a biraz para kaybettirebilir ama büyük prestij kazandırır.

Bence Ali Turan' ın yapması gereken önce Kayserispor ile görüşmekti. Eğer kulübüyle anlaşamaz ise Galatasaray' a gitmek için izin isteyebilirdi. Kulübü izin vermezse de sezon sonunu bekler, sezon sonunda da Galatasaray' a giderdi. Futbolcuların neden bu tür davranışlar sergileyip kendilerini kötü durumlara düşürdüklerini hiç anlayamıyorum.

Bu olaydan Galatasaray' ın da çıkaracağı dersler olmalı. Mesela şunu anlamalı. Eğer Ali Turan Galatasaray' a transfer olursa ve günün birinde Arsenal Ali Turan' ı isterse Ali Turan Galatasaray ile sözleşmesi devam ettiği halde Arsenal ile görüşecek ve Galatasaray 'ı zor durumda bırakacaktır.

Hiç bir futbolcu, hiçbir şampiyonluk, hiçbir kupa biraz insanlık kadar değerli değildir benim için. Medyadan bize yansıyan doğruysa Galatasaray ve Ali Turan' ı etik dışı davranışlarından dolayı kınıyorum, futbolcusunu şu ana kadar Galatasaray' a vermeyen Kayserispor' u -bundan sonra da vermezse- kutluyorum. Fenerbahçe' nin de etik davranışlarıyla tüm Türkiye' ye örnek olmaya devam etmesini diliyorum.

 
Toplam blog
: 56
: 1482
Kayıt tarihi
: 18.11.08
 
 

Doktorum. Tıpla ilgilendiğim kadar sporla da ilgileniyorum diyebilirim. Yazılarımı beğeneceğinizi..