Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Ağustos '13

 
Kategori
Blog yazarları tartışıyor!
 

Alkol Yasakları üzerine

Alkol Yasakları üzerine
 

loadtr.com


 Madem ki soruyorlar, düşüncemizi söyleyelim.

Alkol aslında kimyasal bir maddedir ve çeşitleri vardır ; geniş ölçüde tıpta çok çeşitli ilaçların formüllerine girer. Bu bakımdan “Alkol Yasaklanmalıdır” diye kestirip atmak, cahilliği ortaya koymak olur. Alkolün çok geniş kullanım hinterlandını düşünecek olursak, belki de alkol üretimini özendirmek gerekir.

Şimdi bazıları ayağa kalkacaklar, “Töbe Estafurullah… Biz tümden yasaklamaya çalışıyoruz ; adama bak üretimini artıralım ..” diyor. İtirazlar daima olacaktır. O zaman işi ikiye ayıralım:

Bir, alkolün üretimi artırılmalı mıdır?  El cevap: Evet, artırılmalıdır. Niye? Çünkü alkol çeşitli meyva ve tahıllardan elde edilir. Ve bizim ülkede meyvanın tahılın envai türlüsü yetişir.

Örneğin, şarabın ana maddesi üzümdür. Türkiye’de harika şaraplık üzümler yetişir. Dünya bizim üzümlerimizi kıskanır. O üzümlerden tarih boyunca Anadolu insanı şarap yapmıştır; kendi de içmiştir ve misafirine de takdim etmişti. Bir de üstüne üstelik, bir Şarap Tanrısı icat etmiş ve insanlığa armağan etmiştir.

Mitolojiye göre Şarap Tanrısı Dionysos'un 3 bin yıllık mozaiği Alaşehir'de gün yüzüne çıkarılmıştır. Bu da bize bu havzada 3000 yıldır bağcılık  yapıldığını gösterir. Az değil, üçbin yıl…  Bir de bir başka Şarap Tanrısı vardır Baküs… O da ayrı bir hikaye. Eski çağlarda Tanrı mı ararsın, al sana çifter çifter Tanrı… Bu insanların üzümü ve ondan elde ettikleri şarabı ne kadar sevdiklerini ve kutsadıklarını gösterir.

Şarabın kutsallığı o günden bugüne hala uzar gider; Hristiyanlar ondan vazgeçemezler; ayinlerinde bile çaktırmadan şarap içerler… Onlara göre de kutsal bir şeydir Şarap…

Batılının hele bir Fransızın  yemek masasında Şarap demirbaş bir malzemedir. Şarapsız olamazlar.

Dünyanın en iyi  üzümleri  Anadolu yaylasında yetişir ; en iyi şaraplar burada yapılır. Şimdi bunu engellemek ; üzüp yetiştiriciliğini baltalamak; şarapçılığı öldürmek için bazıları ellerinden geleni yapıyorlar. Neymiş, İslam dininde şarap içmek yasakmış. Tamam içmeyin.. Ama milletin üzüm yetiştirip, şarap yapmasına ve bunu dünyaya satmasına da karışmayın. Anadolu insanı; üreticiler bundan dünyanın parasını kazanıyorlar… Ne istiyorsunuz. İstemem eksik olsun öyle mi? Yazıklar olsun..!

Diğer yandan, bazı çevreler tarafından “Milli İçki”miz diye bilinen rakı da bu topraklardaki bazı fabrikalarda yapılır, insanımız içer ; bazıları onlara bakar hayıflanır. Rakı’yı da dünyaya satarız ama  o kadar tanıtamamışızdır. Yunanlılar bu konuda bizden kat kat üstündürler.

Yunanistan’ın Midilli Adası’nda 35 tane UZO ( rakının bir çeşiti) vardır. Yunanistan bu UZO’yu bütün dünyaya satar ve gelirinin önemli bir bölümünü bu UZO satışları oluşturur. Onun için, Midilli’ye gittiğinizde en önce yaptıkları sizi UZO fabrikalarına götürüp zom etmektir (tanıtım amacıyla) sonra diğer yerleri gezebilirsiniz.

Türkiye’nin rakı, uzo imal etmek için çok daha fazla olanakları vardır; isterse Yunanistan’ın on misli uzo, rakı imal edip dışarı satabilir ama nerde bizde o akıl… Midilli adası kadar dış ihracatımız yoktur..!?

Biraya filan, gelmiyorum.. Dediğim şu : Peki, millet.. rakı , şarap zararlı şeyler. İçmeyelim ama bırakalım da bu işten para kazananlar işlerini istediklerini gibi genişletsinler ; dünyaya rahat rahat ihraç edebilir duruma gelsinler. Onlar da para kazansın; biz de para kazanalım.

Bir de bu işin “Arabalarda kullanılan Alkol”  kısmı var ki ; o ayrıca tartışılması gereken bir konu. Şimdilik o konuyu da yasaklamışız. Bu konular YASAK! Niye? Sen karışma…

Evet, rakıya, şaraba, alkole karşıyım… Gençlerimizi her türlü kötü alışkanlıklardan korumalıyız. Bunun için her türlü önlemi almalıyız.  Çünkü

ALKOLİZM … Hem öldürür hem süründürür. Alkolikleri bilirsiniz. Hiç bir sözüne güven olmaz. Çevresindeki herkese zarar verirler. Onun için bu konunun tartışılması bile olmaz.

Ama konunun iki yönü var : 1.ÜRETİM ; 2.TÜKETİM .. Bence bu iki konuyu ayrı ayrı tartışmalıyız. Saygılar.


 

 
Toplam blog
: 2579
: 848
Kayıt tarihi
: 24.10.10
 
 

Mesleğim eğitimcilik… Şimdi artık emekli bir vatandaşım… biraz şairlik, biraz hayalcilik, biraz s..