Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

E. Kurmay Yarbay Mustafa Kemal Öztürk

http://blog.milliyet.com.tr/emeklibirsubay

09 Eylül '09

 
Kategori
Güncel
 

Allah bizi selle cezalandırıyor!...

Allah bizi selle cezalandırıyor!...
 

Edirne'de sel.


Doga sadece bizleri mi cezalandiriyor? Sel, deprem... sadece bize has felaketler mi? Yoksa; doga sirayla hepimizi her yerde yokluyor da, hazirliksiz yakalananlari mi daha cok cezalandiriyor?

Aslinda, selleri kontrol altina almak mumkun! Setler yaparsiniz, barajlar insa edersiniz, kanallar acarsiniz... Her yere beton dokmezsiniz, insaat yapmazsiniz, yesil alanlari yok etmezsiniz, topragi asfatla, betonla, demirle ortmezsiniz ki; nefes alsin, suyunu ceksin diye oylesine birakirsaniz...

Diyeceksiniz ki en gelismis ulke Amerika'da bile koskoca New Orleans sehri sular altinda kaldi. Onlarda binlerce insan oldu de, bizde 9-10 kisi olmus, ne cikar?

New Orleans sehrinde olanlar, Amerika'nin siyahi vatandaslarina hizmet goturmede ne kadar isteksiz oldugunu ortaya cikarmisti. Benzeri olmasa bile buyuk bir sel felaketini gecen yil Minnesota'da yasadik. Yuzlercenin oldugunu (hayatlarini kaybettigini) duydunuz mu?

***

Belediyelerimiz ve insanlarimizin 'gun gelir buralarda sel olur' demek yerine, 'kisa donemde ne kadar kar ederiz' hesabi yaptiklarini biliriz. Olmadik yerlerde yeni yerlesim projeleri gerceklestirir, yollari betonlarlar, fabrikalar acarlar, gokdelenler dikerler...

Aslinda; bunlari da hos gormemiz gerekiyor. Politikanin ve insanlarin tabiatinda menfaat edinme var! Yirmi yil sonra gelecek depremi, seli mi; yoksa 4 yil sonra ki secimleri dusunmek mi daha mantikli?

Bunlari bildikleri icin herhalde; 'dogayla mucadele' isinin bir kismini Amerika'da orduya birakmislar! Amerika Kara Kuvvetleri, Amerikan topraklarini yalniz silahli dusmana karsi degil, sele karsi da koruyor!

Derseniz ki; bu kadar kargasa arasinda bizim orduya bir de bu isi mi verelim?

Size -simdilik- net bir cevap veremem.

Ancak;

Vatan topraklarini korumayi ordu disinda birilerine vermek isterseniz; bilim adamlari-muhendislerden kurulu bir 'dogal felaketlerle savas birligi' kurun. Politikadan, insanlarin hirslarindan uzak tutun. Vatan topraklarini sizin icin korusunlar!

Amerika'nin Kara Kuvvetleri'nin sozunu ettigim bu birligi 7 milyon dolara kadar olan hicbir projede meclisin onayini almiyor!

Bu kurulusu merak mi ettiniz?

Asagida, incelemeniz icin, Internet adreslerini veriyorum:

http://www.vtn.iwr.usace.army.mil/floodcontrol/default.htm


Fotograf:
www.milliyet.com.tr den alinmistir.
 
Toplam blog
: 798
: 2506
Kayıt tarihi
: 25.07.06
 
 

Harp Okulu 1974 mezunuyum. 1983'de Kurmay Subay olarak mezun oldum. 1987 yılında Silahlı Kuvv..