Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

04 Haziran '08

 
Kategori
Kitap
 

Allah ile aldatmak

Allah ile aldatmak
 

Yaşar Nuri Öztürk'ün araştıran, sorgulayan, neden-sonuç ilişkisine dayalı bence nefis bir kitabı. 11. baskıya ulaşmış. " Keşke " dedim okurken, siyaset'e soyunmayıp, halkı aydınlatma, bilinçlendirme konusunda - misyoner - olarak kalsaydı... Doğrudur, yanlıştır ama bir gerçek var, eğer bu gün Kur'an meallerine ve doğrunun ne olduğunu öğrenme'ye her kesimde bir ilgi oluşmuş ise bu Yaşar Nuri Öztürk sayesinde gerçekleşmiştir. Yıllardır tabu olan bazı şeyleri tartışma platformuna sürüklemiştir. Arapça okunması sevap zannedilen Kur'anın - Türkçesini okuyun, anlayın. Dualarınızı da Türkçe yapın.- diyerek başucu kitabı haline gelmesini sağlamıştır. " Kadın, cenaze namazında saf tutabilir." diyerek , bu güne kadar bu ve buna benzer -aksi söylemlerin- yok olduğunu bizlere göstermiştir.

Türk Halkı'nın, özellikle dini söz konusu olduğunda aşırı duygusal ve tutucu olduğu hepimizce bilinen bir gerçek. Hal böyle olunca da "Allah ile Aldatılmak" asırlardır kaçınılmaz bir gerçek olup çıkmış.

Takva'nın yani dindarlığın insanlar arasında üstünlük ölçüsü olmadığını açıklıyor bu kitap. Aba altından sopa göstererek , günah ve cehennem korkuları salarak, erkek egemen, kadının sömürüldüğü yeni bir din ve farklı bir kitap modeli çizilmeye çalışılıyor. Ve olmayan şeyleri "HADİS"adı altında asılsız ağızlardan yayarak Allah'a, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed' e iftira atılıyor. Duygu egemen kılınarak din, aklın önünü kesme aracı olarak kullanılıyor. Dolayısı ile kitle ALLAH İLE ALDATILIYOR.

Tüm soruların cevaplarını, ne yapılmaya çalışıldığını bu kitap'ta bulabilirsiniz.

Mutlaka okuyun derim.

Sevgi ve Saygılarımla.

Nur Zeynep Çelik

 
Toplam blog
: 347
: 1365
Kayıt tarihi
: 31.10.07
 
 

İstanbul 25 Temmuz : /… İşletme tahsil ettim. Özel ilgi alanım olduğu için 2 yıl Psikoloji okudum..