Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

16 Eylül '08

 
Kategori
Siyaset
 

Alma Mazlum'un ahını..

Alma Mazlum'un ahını..
 

"Kovulduk Ey Halkım Unutma Bizi." dedi Sayın Emin Çölaşan. Aydın Doğan'ın, hükümet aleyhine yazılar yazdığı için kendisini defalarca uyardığını, baskılar yaptığını en sonunda da işten çıkarttığını anlattı. O kitapta, bütün ilişkileri gözler önüne serdi. Günlerce bekledim kitapla ilgili anti tez sunulacak mı diye. Hayır, sunulmadı. Aydın Doğan'da, Ertuğrul Özkök'te yazılanlara sessiz kaldı..

Başbakan kalkmış, "Yazarsan, anlatırım." tehditleri savuruyor. Madem biliyordun neden sakladın bu güne kadar?

Bak Aydın Doğan çıkmış "Gönder polisini , savcını tutuklat beni. Sen Devletsin." diyebiliyor. Birbirinize o kadar gebesiniz ki en kısa zamanda bu sürtüşmeyi uzlaşıyla kapatacaksınız.

Medya patronluğu dışında her işi yapıyor Aydın Doğan. Fatih Altaylı çıkmış "Mevcut İmar izni satılmadan önce arttırılsaydı , satıştan daha fazla gelir elde edilirdi." demiş. Doğru demiş de bu Şişli Belediyesi bunu neden akıl edememiş ? Baksanıza Ceyhanda ki işi Başbakan Çalık grubuna vermiş (!), işin içinde Putin, Berlusconi falan da varmış.

Başbakan Erdoğan, Bayrampaşa grup toplantısında , Başbakanlık sorumluluk ve ûslubundan uzak , yolsuzlara arka çıkarak , tehtitler savurup , şantaj yapıyor. "Toplantının hayırlara vesile olmasını dilerim." diyerek tamamlıyor konuşmasını. Bu gün Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül eğer AKP li olsaydı, acaba Başbakan birlikte yenen yemekten söz eder miydi? Asla ...

Aydın Doğan iş adamıdır ister. Aydın Doğan ucuza arazi de kapatır. Aydın Doğan medya gücünü kullanıp baskı da yapar. Sorun Doğan'da değil. Sorun ; her dönem devlet fakir, bireyler zengin oldu bu Ülkede. Kişiler ekonomik güçlerini kullanarak devlet koltuğunda oturan bir çok siyasetçiyi kendilerine mahkum bıraktılar. Buna mukabil siyasetçilerde seçilebilmek için taviz vermek zorunda kaldılar, verdikleri tavizler sonucunda da partilerine para yardımı aldılar. Böyle bir siyaset arenasında Aydın Doğan'da tıpkı diğer medya patronları, iş adamları gibi sürekli istedi. "Yaşın 70' e gelmiş, Allah gözünü doyursun." diyenlere gülüyorum..Haklıyken haksız durumuna düşürüyorlar kendilerini.. Seçim dönemi ; AKP yanlısı manşetler atarak, tv yayınları yapan Doğan grubu, Sayın Çölaşan'ı da iktidarla arası bozulmasın diye işten çıkarttığına göre ben düşüncelerimde haklıyım. Her dönemde büyümeye devam etmiş bir grubun sahibidir Aydın Doğan. Bu benim kişisel görüşüm. Fakat bir iş adamı olarak haklı. Sen devletsen , temiz toplum, şeffaf toplum diyorsan , en saygın kurumlara -tarihinde ilk defa- soruşturma açtırabiliyorsan Aydın Doğan için neden bu güne kadar bekledin.

Başbakan Deniz Feneri ve benzeri yolsuzlukların üzerini kapatmak ve her zaman olduğu gibi suni gündem yaratmaya çalışıyor. Türban sorununda Ergenekon'u patlattılar, Deniz Fenerinde de konu Aydın Doğan.

Recep Tayyip Erdoğan, Kemal Unakıtan'a talimat verip şu Çalık Grubunu bir incelemeye aldırtsa ya..

TRT kimin talimatıyladır (!) bilinmez, sabahları yayınlanan gazete haberlerinde Milliyet ve Hürriyet Gazetelerinden hiçbir haber başlığı geçmedi. Ufak hesaplar...

Demokrasiyi içine sindiremeyenler teker teker ortaya çıkıyor.. Kapütülasyonlar geri geldi. Güven istismarı had safhada. Koyunları klonlayıp sandık başına götürmüşler gibi bir duygu içerisindeyim...(!)

İyi uykular Türkiye!

 
Toplam blog
: 347
: 1365
Kayıt tarihi
: 31.10.07
 
 

İstanbul 25 Temmuz : /… İşletme tahsil ettim. Özel ilgi alanım olduğu için 2 yıl Psikoloji okudum..