Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Aralık '13

 
Kategori
Güncel
 

Alman dazlakları ırkçılıkla suçlayanların Suriyeli mültecilere yaptıkları ırkçılık değil mi?

Alman dazlakları ırkçılıkla suçlayanların Suriyeli mültecilere yaptıkları ırkçılık değil mi?
 

Tamam, kabul edilemez bir durum; Suriye’de savaş var ve 700 bin Suriyeli Türkiye’ye sığındı. Bunların 300 binine devlet bakıyor. Türkiye bu iş için ayda belki bir milyar lira para harcıyor. Bu çok ağır bir yük. Diğer Suriyeliler de sorun. İş, ekmek, barınma… Türkiye kendisine zaten yetemeyen bir ülke, borçla yaşıyor.

Bir kısım Suriyelilerin iyi niyetli olmadıkları, maddi sorunun dışında Suriyelilerin bize dert olduğu, onların gelmesiyle ülkede huzursuzlukların çıktığı da doğru. Ama bu hayatın bir gerçeği, bir realite; savaş var ve insanlar çaresiz. Suriyeliler ne yapabilirlerdi ki. Orada kalıp ölsünler mi?

Böyle bir durumda milletçe bu çaresiz insanlara yardım elimizi uzatacağımıza gelmesinler, istemiyoruz, ne işleri var ülkemizde, defolup gitsinler gibi insanlığa sığmayan tavırlar sergileyip dazlaklık yapmak ne kadar doğru?

Bir de hani dinciler, kelle kesen mollalar değil kendilerine laik/demokrat diyen, her vesileyle kardeşliği savunup barış güvercini uçuran insanlarımızdan bazıları bunu yapıyorlar. Tamam, Suriyelilerin varlığı AKP iktidarını besliyor, AKP bunlar üzerinden çeşitli oyunlarla faşizmi güçlendiriyor, savaşı çağırıyor ama yani ortada bir insanlık dramı var. Ne yapalım yani bu çaresiz insanları bombaların altına geri mi yollayalım? Gidip ölsünler mi?

Ülkemin güzel insanları, Türk işçileri Almanya’da ırkçı Alman dazlaklar tarafından saldırılara uğrayıp, öldürülür evleri yakılırken dünyayı ayağa kaldırıyordunuz. Kusura bakmayın ama aynını şimdi siz yapıyorsunuz. Medyada şurada burada Suriyeliler aleyhine onları aşağılayan onlarca yazı yazılıyor. Bunları okuyanlardan bazıları yarın öbür gün galeyana gelip göçmen çadırlarını bassalar nolur!

AKP’nin kurnazlıkları konusunda (Suriyelilere vatandaşlık verilip oy kullandırılacağı, AKP iktidarının teröristleri eğitip Suriye’ye yolladığı gibi şeyler doğru olabilir) sizinle aynı fikirdeyim; ama hırsızı sokağa atabilir katili aç bırakabilir misiniz? AKP’ye kızarak insanlığınızdan niye taviz veriyorsunuz? Alman dazlaklarıyla aynı paralele düşmek Atatürk’ün evlatlarına yakışıyor mu? Haklısınız, Suriyeliler geldi huzurumuz bozuldu. Haklarında çok şey söyleniyor ve bizler de görüyoruz. Olay çıkarmalar, dilenmeler, AKP’ye yaranmalar, para karşılığı kızlarını evlendirdikleri… Naspınlar, belki de ayakta durmaya çalışıyorlar; yaptıkları etik değil ama denize düşen yılana sarılır.

 
Toplam blog
: 6332
: 653
Kayıt tarihi
: 21.09.08
 
 

Sadece sayfalarda kalan yazılar şaheser olsalar bile önemsiz ve anlamsızdır. İnsanlara ulaşan ve ..