- Kategori
- Yemek - Mutfak
ALMAN EV MAKARNASI

ALMAN EV MAKARNASI
ALMAN EV MAKARNASI
MALZEMELER
3 adet yumurta
1 fincan su
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay kaşığı rendelenmiş muskat
3 su bardağı un
HAZIRLANMASI
Yumurta ve suyu bir kaba alıp çırpalım ve diğer malzemeleri ilave ederek hamur karıştırıcısı ile çırparak yumuşak bir hamur elde edelim ve 1 saat buzdolabında dinlendirelim.
Geniş bir tencerede suyu kaynatalım ve 1 yemek kaşığı tuz ile 1 yemek kaşığı kadar sıvı yağ ilave edelim.
Hamurumuzdan ekmek kesme tahtası üzerine bir miktar alalım ve ucunu tencereye değdirerek, bir spatula yardımıyla yayalım ve ince kesikler halıinde ( erişte gibi)hamuru suyun içine akıtalım.
Hamurlar suyun yüzeyine çıktığı anda bir süzgeç yardımıyla süzerek alalım.
Dilediğiniz türde bir sos ile tatlandırarak sebze garnitürleri eşliğinde et ve tavuk yemeklerinin yanında servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.