Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

18 Ekim '17

 
Kategori
Eğitim
 

Almanya'da Universite Egitimi

Universite egitimini yurt disinda yapmak isteyenlere Almanya ile ilgili birkac onemli bilgi vermek istiyorum.

Almanya'da devlet universiteleri ucretsiz. Sadece universitesine gore yillik 800 Euro'ya kadar ucret aliniyor. Bu ucretler bazi okullarda 160 Euro'ya kadar dusuyor.

Almanya'da iki cesit universite ayarinda okullar var .Birincisi onlarin da adini Universite dedigi okullar, digeri de Fachhochschule.

Universite'de kariyer yapma imkani var.

Fachochschule egitiminde pratiklik on planda. Stajlarla meslege adaptasyon hedefleniyor. Turkiye'de her ikisinin diplomasi universite diplomasi olarak kabul ediliyor ve erkekler icin yedek subaylik mumkun oluyor.

Bu 2 okula kabul sartlari nelerdir?

1. B2 veya C1 C2 seviyelerinde Almanca (Bununla ilgili asagida daha detayli bilgi verecegim)

2. Okumak istediginiz bolumun aynisini Turkiye'de kazanmis olmaniz gerek

3. Diploma Notunuz

4. Sosyal aktivitelerinizi gosteren sertifika veya belgeler. (bu sonuncusu tercih edilmenizde size arti saglayacaktir) . 

5.Almanya konsoloslugundan alinacak Ulusal Vize 

Almanya'daki okullara basvuru genellikle okullarin internet sitelerinden yapiliyor.

Uni-Assist: Almanya'da birden fazla okula basvurmak herbiri icin okullarin internet sitelerinden tek tek basvurmak sizin icin zor olabilir. Bunun icin size Uni-Assist uzerinden ilerlemenizi oneririm..

Uni-Assist  belli ucret karsiligi sizin adiniza istediginiz universitelere basvuru yapar. Hatta bazi okullar basvurulari sadece Uni-Assist uzerinden yapilmasini istiyor. Uni-Assist bu hizmeti karsiligi bir okul basvurusu icin 75 Euro, sonraki her okul icin de 15 Euro talep ediyor. Ornek :Uc okula basvuran icin bunun bedeli 75+15+15=105 Euro  

www.uni-assist.de

Almanca Seviyesi

Almancaniz yukaridaki soz ettigim seviyelerde degil ise basvuru yapmaktan cekinmeyin. Diger sartlari sagliyorsaniz universiteler sizi kabul edebilir ancak yaklasik bir yil icinde Almancanizi onlarin istedigi seviyeye getirmenizi isterler. Buna sartli kabul de diyebiliriz. Dil ogreniminizi Studen College denilen universitelerin dil ogrenme birimlerinde ucret karsiligi veya Goethe gibi kurslarda yapabilirsiniz. Yani dil ogrenmeden kesin kayit yok!!!!!

Ulusal Vize

Almanya'da 90 gunden fazla kalacaklar icin alinan vizenin adina denir.Bununla ilgili ayrintilari Almanya'nin konsolosluk resmi stelerinde bulabilirsiniz.

BLOKE HESAP  

Ulusal vize sartlarindan biri Almanya'da acilacak Bloke hesaptir.Bu hesabi Is Bankasi https://www.isbank.de/tr/ ve bir kac Alman Bankasi (Deutsche Bank) yapiyor. Almanya hukumetinin yaptigi hesaplamalara gore bir kisinin 1 ayda ihtiyaci olan para aylik minimum 720 Euro.Bu rakami 12 ay ile carptiginizda 8640 Euro yapar.Vize almadan bu parayi yatirmaniz gerekiyor ve bununla ilgili belgeyi konsolosluga diger evraklarla birlikte vermeniz gerekiyor

 

Almanya'ya gittiginizde yabancilar dairesine ikametgahinizi bildirdikten sonra banka size her ay 720 euro cekmenize izin veriyor. Dedigim gibi bu minimum miktar. Siz aylik 1000 euro cekmek isterseniz bankaya 12.000 euro yatirirsiniz.

Bu konuyla baska ayrintilar da var. Sormak istediginiz sorular olursa cevaplamaya calisirim.

 

 
Toplam blog
: 3
: 356
Kayıt tarihi
: 07.12.09
 
 

Tarih özellikle yakın tarihi severim. Seyahat etmek harika... Politikayı takip ediyorum.Doktorum...D..