Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '09

 
Kategori
Gezi - Tatil
 

Sokaklardaki yönlendirme levhaları

Zaman zaman başıma gelmiştir. Arabamla şehrin bir yerinden çevre yoluna , bir meydana, başka bir semte , veya bir hastane veya havaalanına gitmek istediğimde hele bilmediğim bir yerdeysem yolu bulmak tam bir işkencedir. Gideceğiniz yeri gösteren bir levha gördüyseniz kendinizi o kadar da şanslı görmeyin. Tabelayı izlediğinizde bir süre sonra , bir yol ayrımında o tabelanın artık bir daha karşınıza çıkmayacağını hesap etmelisiniz. Gerçekten yolu izlerken birden şimdi nereye döneceğim , hangi yoldan gideceğim diye strese girersiniz.Hele zamanında yetişmeniz gereken bir durum varsa vah halinize.Bu tabelaları dikenler hiç mi yolun sonuna kadar bu işi takip etmiyorlar.Koy bir levha... sonra?Yahu bin arabaya git takip et. Bakalım sen bulabiliyor musun?İleride yol ayrımında tekrar bir yönlendirme işareti koy. Ta ki levhada yazan yere varana kadar. Bu kadar zor mu ?

Düşünün tanımadığınız bir şehirdesiniz ve hastane " H " veya" Havalanı" levhasını izleyerek acil olarak oraya ulaşmak istiyorsunuz. Aaaa o da ne yolun sonunda yol ikiye hatta üçe ayrılmış.Nerede levha? Pencereyi açıp etraftan geçenlere soracaksınız başka çare yok. Hadi siz türkçe biliyorsunuz. Ama gece olsa aynı durumda ne yapacaktınız? Turist ne yapsın?

Bu konuda biraz ciddiyet lütfen. Belediyelere ve Karayolları'na bu konuda görev düşüyor. Bizler de bununla ilgili gördüğümüz eksiklikleri yetkililere bildirmeliyiz diye düşünüyorum.

 
Toplam blog
: 3
: 356
Kayıt tarihi
: 07.12.09
 
 

Tarih özellikle yakın tarihi severim. Seyahat etmek harika... Politikayı takip ediyorum.Doktorum...D..