Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Mart '13

 
Kategori
Futbol
 

Altay 90’da Yıkıldı

 

Altay Play- Off için hayati önem taşıyan maçta kendi sahasında lider Balıkesirspor’a son dakikada yediği golle 1-0 mağlup oldu.

Maça Balıkesirspor hızlı başladı. Kırmızı- beyazlılar önde bastılar. Bunun da etkisiyle Altay çıkamadı. Oyun da kuramadı. İlk 25 dakikadan sonra Balıkesirspor’un hızında düşme oldu. Altay dengeyi biraz sağlar gibi oldu. Bununla birlikte siyah- beyazlılar hiç pozisyona giremediler. Balıkesirspor ise iki net pozisyon yakaladı.

Altaylı futbolcular sürekli uzun toplarla çıkmaya çalıştılar. Orta sahada kaptıkları topları bile uzun oynamaya çalıştılar. Böyle olunca da bütün toplar rakip defans ya da kaleci tarafından toplandı. Oysa orta alanda pas yapılsa daha iyi olurdu.

İkinci yarıya Altay hızlı başladı. Nitekim siyah- beyazlılar bu yarıda üç net pozisyon yakaladılar. Bunların ikisi Korhan’la geldi. Hatta bir tanesi direkten döndü. Bu güzel oyun Altaylı futbolcuların kazanma hırsını arttırdı. Fakat orta alanda verilen boşluklar nedeniyle rakip Balıkesirspor da üç net pozisyon yakaladı. Bunlardan biri de yakın mesafeden direğe çarpıp dışarı çıktı.

Altay Teknik Direktörü Turgut Uçar 75.dakikada Abdülkadir’i oyuna alarak iki forvete döndü. Fakat Abdülkadir oyunda kaldığı süre içinde etkili olamadı. Çünkü istediği topları alamadı.

Kanımca Altay son dakikalarda kazanma hırsıyla arka alanda güvenliği yeterince sağlayamadı. Balıkesirspor gibi güçlü bir takım karşısında son anlarda yenilecek bir gol dikkate alınmalıydı. Nitekim konuk takım 90.dakikada İlyas’la golü buldu ve maçı 1-0 kazandı.

Bu gol öncesi Balıkesirsporlu Caner, Altaylı rakibine faul yaptı. Ancak hakem faulü vermedi. Altaylı rakibini faulle yere düşüren Caner’in ortasında da İlyas golü attı. Ancak bu golde de Mehmet Yılmaz ve Ahmet topu seyretmek yerine İlyas’ın topa vurmasını engellemeliydiler.

Maçın hakemleri gol öncesi bu faulü vermeyerek büyük bir hata yaptılar. Aynı şekilde maç içinde Altay’ın 2 veya 3 pozisyonu yanlış ofsayt bayraklarıyla durduruldu. Altay’a yönelik hakem katliamları artık bardağı taşırdı.

Altay ikinci yarıdaki oyunuyla mağlubiyeti hak etmedi. Hakem maalesef sonuca tesir etti. Öte yandan Turgut Uçar’ın biraz da Yunus’a şans vermesi gerektiğini düşünüyorum.

Bu mağlubiyet Altay’ın Play- Off umutlarını neredeyse yok etti. Siyah- beyazlılar bundan sonraki maçlarda alabilecekleri kadar puan toplayıp geleceğe odaklanmalılar.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..