Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Mart '13

 
Kategori
Futbol
 

Andorra Maçı Hakkında

Andorra Maçı Hakkında
 

Fotoğraf Milliyet Gazetesi internet sitesinden alınmıştır.


 

Türk Milli Takımı zorlu Macaristan maçı öncesi deplasmanda Andorra ile karşılaştı. Fark beklenilen karşılaşma Türkiye’nin 2-0 galibiyeti ile sonuçlandı.

Öncelikle belirtmek gerekir ki saha şartları son derece kötüydü. Bir kere bu sahaya stadyum denmez. Burası bildiğiniz saha. Bizdeki yan sahalara benziyor. Zemin deseniz o da berbat.

Türk Milli Takımı her yerinden amatörlük akan bu ortamda rakibine karşı konsantre olmakta zorlandı. Kırmızı- beyazlılar ilk 30 dakika hiçbir varlık gösteremediler. 30.dakikada Selçuk’un frikikten attığı gol maçın kırılma anı oldu. Kalecinin hatalı olduğu bu gol sonrasında Türkiye daha rahat oynamaya başladı ve 45.dakikada Burak Yılmaz ile ikinci golü buldu.

Türk Milli Takımı ikinci yarıya daha iyi başladı. Bu yarının ortalarına kadar maçın hakimi Türkiye idi. Sonra oyun durulmaya başladı. Neredeyse hiç organize atak geliştiremeyince maç ilk yarıdaki gollerle 2-0 sonuçlandı.

Türkiye’nin Andorra karşısında iyi bir futbol oynadığını söyleyemeyiz. Elbette bunda yukarıda saydığım nedenler de etkili oldu. Fakat Türkiye’deki zeminlerin de çok iyi olduğu söylenemez.

Şu gerçeği görmemiz gerekiyor, Türkiye maç boyunca hiç etkili atak geliştiremedi. Sahanın en iyileri Arda, Selçuk ve oyuna girdikten sonra Alper Potuk idi. Karşımızdaki rakip skora bakmadan topu rastgele uzağa vuran, zamana oynayan, tekme ile adam durdurmaya çalışan bir ekipti. Türkiye’nin böyle bir rakip karşısında daha farklı kazanıp averajını yükseltmesi gerekirdi.

Sonuçta bu maç bir anlamda yasak savmaydı. Asıl asıl maç Salı günü. Türkiye, Macaristan maçını mutlaka kazanmak zorunda. Aksi takdirde umutlar biter. Elbette o maçın havası daha farklı olacaktır. Türk futbolcular da zaten böyle maçları daha iyi oynuyorlar. Andorra da olmayan ambians Kadıköy’de kesinlikle olacaktır.

Macaristan karşısında millilerimize başarılar diliyorum. Asıl övgü veya eleştiriler o maçtan sonra yapılacaktır. Dilerim Macaristan maçı sonrası bu satırlarda sadece övgü ve sevinç cümleleri yazarım.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..