Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Mart '13

 
Kategori
Futbol
 

Galatasaray Kayseri’de Güle Oynaya

Galatasaray Kayseri’de Güle Oynaya
 

 

Galatasaray kendisi için zorlu geçmesi beklenen Kayseri deplasmanında oldukça rahat kazandı. Jose Mourinho’nun da karşılaşmayı tribünden takip etmesi maçı ayrı bir havaya soktu.

Galatasaray maça yine 4-3-1-2 dizilişiyle çıktı. Sarı- kırmızılıların maça golle başlamaları onlara büyük bir avantaj kazandırdı. Maçın iyi adamlarından Sneijder güzel oyununu attığı bu golle süsledi.

Gerçekten de Galatasaray maça çok hızlı ve agresif başladı. Özellikle ilk on dakika çok hızlıydılar. Bu on dakikanın ardından Kayserispor maça ortak oldu. Rakip kalede tehlikeli de oldular. Ancak 23.dakikada Burak Yılmaz’la gelen ikinci gol Galatasaray’ı iyice rahatlattı.

Bobo’nun 30.dakikada kırmızı kart görmesi aslında maçı da bitirdi. Hakem kırmızı kartta haklıydı.

Galatasaray 38.dakikada yine Burak Yılmaz’la skoru 3-0’a taşıdı ve istediğini aldı.

İkinci yarıya aynı kadroyla başlayan Galatasaray 60.dakikada Sneijder- Amrabat değişikliğini yaparak 4-4-2’ye döndü. 68.dakikada da Burak Yılmaz yerini Umut Bulut’a bıraktı. Maçın bundan sonrası için de teknik yönden bir değerlendirme yapmak yanlış olur. Galatasaray kalan dakikalarda net pozisyonlar buldu ancak yararlanamadı.

Galatasaray’da sistem oturuyor. Sarı- kırmızılılar Schalke maçından sonra Kayserispor maçına da 4-3-1-2 şeklinde çıktılar. Cim Bom bunun dışında rakibine de önde bastı. Kayserispor’u oynatmadı.

Bununla birlikte dikkat çekilmesi gerek bir konu var. O da Galatasaray’ın defans zafiyeti. Galatasaray rahat kazanmasına rağmen geride bazı sıkıntılar yaşadı. Elbette gerideki bu rahatlık skordan ve rakibin 30.dakikada on kişi kalmasından kaynaklandı. Belki Kayserispor golünü de bu şekilde açıklayabiliriz. Ancak yine de görünen bu hatalar yapılmamalı.

Galatasaray’da Drogba her geçen gün daha iyi oluyor. Bu maçta da göz doldurdu. Gollerde etkisi büyüktü. Yine Sneijder de güzel bir oyun ortaya koydu. Burak Yılmaz gol sayısını 16’ya çıkarttı. Oynadığı futbol, ısrarcılığı ve takipçiliği de güzeldi.

Genel olarak Galatasaray çok güzel bir performans gösterdi ve haklı bir galibiyet aldı. Ama belki de daha önemlisi Galatasaray’ın oynadığı futbol tatmin etti. İşte bu olay, gelecek haftalar adına bu maçta alınan skordan daha çok önem taşıyor.

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..