Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

13 Eylül '07

 
Kategori
Alternatif Enerji
 

Alternatif enerji bilinci

Alternatif enerji bilinci
 

Alternatif enerji kaynakları hakkında araştırma yaparken Avrupa ülkelerinin bu işi ne kadar ciddiye aldıklarını ve enerji stratejilerini yenilenebilir kaynaklara doğru yönelttiklerini okudum. Bunların arasında İngiltere'nin hem de bir devlet kurumu olan Ticaret Bakanlığının resmi sitesinde yaş gruplarına göre seviyelendirilmiş pdf formatında eğitici bilgiler veriyorlar. Birkaç dakikanızı ayırıp bakarsanız, küçük yaşlardan itibaren bilincin nasıl aşılandığını görebilirsiniz. Darısı bizim başımıza..

http://www.dti.gov.uk/energy/sources/renewables/renewables-schools/teaching-resources/page23238.html

Almanya'da Jülich Araştırma Merkezi'nde çalışan Dr. Ahmet Lokurlu, 10 yılda geliştirdiği sistemle güneş ısısından yeni bir enerji üretti. Küçük bir yazı ile haberimiz oldu ancak.

Avrupalı Amerikalı bilime ve yeni enerji kaynaklarına hem yatırım yapıyor hem insanına alternatif enerji kaynakları bilincini henüz küçük yaşlardan itibaren aşılıyor. Bizim de bir an önce beyin göçünü önlemek ve ülkemizdeki alternatif enerji kaynaklarından yararlanmak için insanımızı ezberci zihniyetten araştıran bir kimliğe dönüştürecek eğitim reformları yapmamız gerekmektedir. Ülkemizin zenginliklerinden bir türlü yararlanamıyoruz.. Ne acı..

 
Toplam blog
: 11
: 1532
Kayıt tarihi
: 24.07.07
 
 

1981 Pazarcık doğumluyum. Hacettepe bilgisayar mühendisliğinden mezun oldum. Halen bir kamu kurumund..