Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Ekim '08

 
Kategori
Futbol
 

Altıda Dört... Daha ne bekliyorsunuz? Atın üzerinizdeki ölü toprağını..

Altıda Dört... Daha ne bekliyorsunuz? Atın üzerinizdeki ölü toprağını..
 

Fenerbahçe resmi sitesinden


Fenerbahçe , Aragones ile çıktığı altı lig maçından dördüncüsünde, kendi evinde Kayserispor’a farklı yenilerek mağlup bitirdi. Bir takımda bu kadar mı herşey kötü gider? Üstelik bu kötü gidişe de kimse dur diyemez? Daha ne bekleniyor, kaçıncı yenilgiden sonra harekete geçilecek?Görünen köy misali kimsenin taraftarı üzmeye, özellikle Fenerbahçe taraftarını üzmeye hakkı yok.. Özellikle Fenerbahçe’ye taraftarın katkısı diğer takımlarımızdan farklıdır. Sahada desteği, stadta kombinesi, lisanslı ürünleri almada, tarftar kartında, her zaman bir numara; ama takım bu sene seriye bağlanan hataların kurbanı oldu. Şimdi ağlamak , oflamak zamanı değil, yöneticilik dehasını ve becerisini gösterip teşhis ve tedavi yapmakta, yoksa hastalık tüm vucudu sardığında yapılacak hiç birşey kalmaz..

Bu sezon seriye bağladık, galibiyetleri değil tabii, peşpeşe mağlubiyetleri. Burası İspanya değil.Real Soscead ligi kılpayı 2.bitiriyor, sonraki sezonda küme düşüyor örneğin. Fenerbahçe seyircisine bu reva görülmemeli, derhal gereken yapılmalı..

Önce sözleşmesi nasıl yapıldı bilmiyorum ama Aregones’ten acil kurtulmalı, -yok olmuyor, yoksa bu sene devre arasına kadar Aregones ile devam edilecek mi ? Yoksa onun dediği gibi 4, 5 ay mecbur beklenecek mi? Olmaz böyle birşey, basında söylendiği gibi ha iki ay, ha iki sene 7 milyon Euro garanti ise, çok yazık, bu sözleşmeyi yapanların hiç düşünmedilermi, kötü gidişi, mağlubiyetleri, her şey hep toz pembe olacakmı sandılar. Yok mu sizin B planınız yok mu? El insaf..Bakın bunlar hep yerli hocalara güvenmeme sorunu yüzünden, bir kaç çıkarcı, krizden nemalanan basın yüzünden, ülkenin milyon dolarları, paralarını heba ediyorsunuz yazık, çok yazık.. Bırakın yerli hocayı yoldan geçen birine Fenerbahçe’yi teslim et, bundan kötü olmaz.

Bilinmeliki Fenerbahçe kulübünden kimse büyük değil, ben futbolcuyu, hocayı v.s başka bir şahıs oynadığı için takım tutmuyorum, ben Fenerbahçe’nin kendisini tutuyorum, şahıslar beni ilgilendirmez. İşte bu sebeple Fenerbahçe göz göre göre karanlığa itilemez..Sağ duyulu taraftarda sanırım böyle düşünüyor.

Dedik ya , bu sene giden hiç bir şeyin yerine doğrusu alınmadı, nasıl oldu bilmiyorum bu kadar paraya, bu kadar kötü takım yaratmak maharet işi, ne hocası, nede futbolcusu hepsi ayrı bir alem, ne de yedek oyuncusu, insaf yahu.. Yedek bile kendini göstermek bu kötü durumdan yararlanıp takımda banko duruma geçmek için çaba sarfeder.Ama nafile, hepsi dut yemiş bülbül misali...Bal yapmayan arı gibiler..

Akşam Kayseri maçında sabaha kadar oynasan yenme şansın yüzde sıfır.. Sadece yanlardan doldur boşalt misali ortalarla, defansı uzun futbolculardan kurulu takıma nasıl gol atabilirsin, imkansız tut Guiza’yı gerisi tamam, sabaha kadar gol olmaz. Aregones’in maçtan sonra dediği gibi “uzun paslar yerine kısa paslarla oynamamız gerekirdi.” Pes be hocam pes.. Bunu biliyorsunda bu futbolculara gelip ben mi öğreteceğim, ayıp denen birşey var ya..milyon dolarları alırken iyide.. bu maçlarda, bu mağlubiyetler karşısında gerkeni takımına yaptıramıyorsan, yapman gereken onur ve erdemi göstererek gerekeni yapmalısın..

Gitmek mi zor, kalmak mı hocam? Yada mücadele etmek, ama adam gibi.. çek süngeri geçmişe sıfırdan.. yoksa 70 küsür yaşının karıyerini ayaklar altına alıp, tarihi çöküşünü alacağın parlalar uğruna sineye çekeceksin ki, bu onursuz ve kişiliksiz bir davranış bence...

Ya da tez elden bu son mağlubiyet, Fenerbahçe’yi çalıştırdığın sürece son mağlubiyetin olacak!!! 70 yaşından sonra olsada başarı için gereken değişikliği bedenen ve ruhen yapabilecek ve bunu futbolcularına yansıtacaksın, aksi takdirde Fenerbahçe tarihinde kara bir leke olarak hep anılacaksın..

Futbolculara bir kaç lafım olacak, sizler Türkiye’nin değil, dünyanın sayılı takımlarından birinde oynuyorsunuz. Hoca ne olursa olsun, siz Fenerbahçe futbolcusu olarak her mağlubiyetten sonra” üzgünüz, özür dileriz, suçluyuz” demekle olmayacağını bilmeniz gerek. Taraftar “hep destek tam destek “ ile son zamanlarda her konuda destekleyen taraftara 37 yıl sonraki en büyük hezimeti, üzüntüyü yaşatmaya hakkınız yok.

Hocasız, parasız şampiyon edebiyatı yapan diğer takımların futbolcularını gördüğümüz halde, sizler yediğiniz önününzde yemedğiniz ardınızda misali, sadece kazanmanız gereken maçları kazanmak bir yana, sahada adeta ayaklarınız geri geri gidiyor. Bu formsuzluğun yegane sebebi kendilerinizsiniz.. Suçu başka kimsede aramayın. Bakın Fenerbahçe tarihi sizi asla affetmez...

Takımın hepsini birden değiştirme olanağın yok, sizler bu takımı bu duruma getirdiniz, sizler bu durumdan kurtaracaksınız. O güç o yetenek sizlerde yokmu? Var.. var .. Yeterki isteyin...

Ben umutluyum, Fenerbahçe üzerindeki ölü toprağını atacak, dosta düşmana gösterecek gerçek gücünü...

Maçta ısınırken teröre verilen 17 vatan evladımız anısına kırmızı ve ayyıdızlı tişörtlerle çıkılması, stadta sadece onuncu yıl marşının çalınması, millet olarak tek vucud olduğumuzu dosta düşmana göstermemiz. Duyarlılığınızı, hassasiyetinizi göstermeniz gerçekten çok güzeldi..

Haydi kanaryam, güzel kuşum...at üzerindeki ölü toprağını..

 
Toplam blog
: 319
: 6405
Kayıt tarihi
: 14.06.06
 
 

25.08.1963 İstanbul doğumluyum. A.Ö.F İşletme mezunuyum. 8 sene profesyonel kalecilik yaptım. (Ey..