Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Haziran '06

 
Kategori
Ekonomi - Finans
 

Altın buldum

Gectigimiz gün A.B.D başkanı Bush'un ani Irak ziyareti ve sonrasında yapılan açıklamalar, dünya emtia piyasalarında tam bir şok etkisi yarattı. Hiç kimse ne olduğunu anlayamadan özellikle altında son 15 yılın en buyuk düsüşlerinden biri gerçekleşti ve altın(ons) bir günde nerdeyse tam 50 USD düştü ve 542'yi gördü. Gerçi daha sonra biraz toparlanarak 565 usd civarına geldiyse de altına yatırım yapan bir çok kimse ciddi anlamda kayba uğradı.

Bunun nedeni ise aslında basit mantıkla acaba Irak'taki Amerikan askeri varlığı bitiyor mu sorusunun cevabında yatıyor. Altının içerisinde primlenen önemli unsurlardan biri olan bu durum sona erecek olursa altında dusuş yaşanması da aslında kaçınılmaz oluyor tabi ki.

Şimdi ne olur? Bu noktalardan önce bir tepki hareketi yaşanması muhtemel -ki onun örneği bugün gerçekleşti ve altın 570'i gördü- fakat daha sonra ise durumu euro/dolar seviyesinin hangi yone kayacagı belirleyecek kanımca. Buda sanırım cuma gunu netlesecektir. Şu an için eger 545-550 sevilerinden kısa vadeli uzun pozisyon almıssanız hic tereddut etmeden 565/570 aralığında satın derim. Buyuk olasılıkta altın burada asağı yukarı dalgalacaktır, tekrar aynı seviyelere gelince yerine koyabilirsiniz.Yalnız sunu da unutmayalım altında en zirve noktası olan 730 dan buraya bir buçuk ay gibi bir surede cok hızlı geldik.Bunun yukarı yonlu bir tepkisi cok sert olabilir. Tabi ki bunun eger olursa ne zaman olacağını bilemeyiz. Cuma günkü datalardan sonra gorüşmek dileğiyle...

 
Toplam blog
: 11
: 2288
Kayıt tarihi
: 10.06.06
 
 

1976 İstanbul doğumluyum. İstanbul üniv. İşletme mezunuyum. Özel bir bankanın genel müdürlüğünde çal..