Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

21 Şubat '09

 
Kategori
Sinema
 

Altın küre Oscarın habercisi mi?

Altın küre Oscarın habercisi mi?
 

Altın Küre


Altın Küre Ödülleri, dünya sinema endüstrisinde Akademi Ödüllerinden sonra gelen en prestijli ödül olarak kabul edilir. Ödül tarihi Akademi ödüllerinden önce olduğu için de genelde Akademi Ödüllerinin habercisi olarak nitelendirilir. Peki gerçekten de böyle midir?

Kısaca bir incelemeyle son bir kaç yılın ödül törenlerine bakacak olursak bunun aslında çok fazla bir doğruluk payı içermediğini görürüz. 2008 yılı için "En İyi Film" ödülü Akademi Ödüllerinde "No Country For Old Men"e verilirken, Altın Küre de ödülün "Atonement"e gittiğini görmekteyiz. Tabi bir kaç dalda benzerlik var elbette. Ama benzerlik olmayanlar da oldukça fazla. Ödül alacağına kesin gözüyle bakılan oyuncuların Altın Küreden sonra Akademi Ödülüne de uzanmalarının Altın Kürenin Oscarın habercisi olarak algılanması düşüncesini beynimize yerleştirmiştir.

Bazen bu iki ödül törenindeki dağılımın "ne şiş yansın, ne de kebap" mantığıyla işlediğini düşünmeden de edemiyorum. Altın Kürede ödüle layık görülen yapımlar, Akademi Ödüllerinde hakkını kaybetmiş oluyor ve ödülleri en saygın rakibine armağan etmek zorunda kalıyor.

Bu yıl 66.sı düzenlenen Altın Kürenin yıldızının "En İyi Film" de dahil 4 dalda ödül alan Slumdog Millionaire olması düşünülürse Akademi Ödüllerinde sanki bir Benjamin Button fırtınası yaşayacağız.

 
Toplam blog
: 92
: 2632
Kayıt tarihi
: 28.01.09
 
 

Parliament Sinema Klübü'nde yayınlanan filmleri izlemek için çocuk halimle uykudan feragat ettiği..