Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

07 Nisan '12

 
Kategori
Döviz / Altın
 

Altınlar yastık altından çıktı

Altınlar yastık altından çıktı
 

altın


Bir çok insanın takip ettiği bir konu da altın ve altının gidişatı. Malum altın bir ara oldukça yükseldi. Sonrasın da bir düşüş yaşansa da altının değeri hala yüksek. İstanbul Altın Rafinerisi Yönetim Kurulu Başkanı yaptığı açıklama da , yastık altındaki altının ekonomiye kazandırılması hususunda yaptığımız çalışmalar sonucunda 1,3 ton altının yastık altından çıkarıldığını açıkladı. Özcan Halaç'a göre yastık altında duran altınların ülke ekonomise herhangi bir faydası yok.

Yastık altında duran altının yerine, vatandaş altın aldığı zaman bankaya yatırması tavsiye ediliyor. Bu sayede banka faiz işleyerek kar getirisi sağlıyor. Tabi altın fiyatının yükselmesi halinde altının değerinden az fiyatına bozdurup bankaya atacak olan vatandaşın bu konuda tereddüt yaşadığı kesin.

Özcan Hala. bu noktada halkın iyi derecede bilgilendirildiğini söylese de hala yastık altında altın tutan 250-300 milyar değerinde altının olduğu tahmin ettiğini söyledi. Yani verilen bilgilendirme vatandaş üzerinde pek etkili olmamış. Bunun nedeni söylediğim gibi altının ulaştığı değerdir. Her ne kadar bir kaç ay öncesine kadar değeri düşmüş olsada altın hala değerini kaybetmedi. Bunu ben düşünüyorsam altın sahibi olan bir çok vatandaş da düşünüyordur.

Ayrıca borsa ile ilgilenenlere altın konusunda tavsiyeler veren, trendleri paylaşan ve altının düşüp düşmeyeceğini analizlere sizlere aktaran köpek balığı tekniği işinize yarayabilir. Şahsen pek borsayla ilgim olmasa da verilen grafikler ve tavsiyeler ile borsada işlem yaparak kazanıyorum.

 
Toplam blog
: 77
: 1884
Kayıt tarihi
: 23.01.12
 
 

Kendimi anlatmayı pek sevmem. Çünkü insanın kendinden bahsetmesi siyasetçi olmak ya da siyaset ko..