Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

41 quapot 41 milliyet blogun anarşisti!

http://blog.milliyet.com.tr/alierdikarabalik

06 Eylül '07

 
Kategori
Yurtiçi Tatil
 

Altınoluk- Assos

Altınoluk- Assos
 

Geçenlerde Yerelsenin semineri dolayısıyla gittim Altınoluk'a.

Ben en iyisi lafı uzatmayayım da direk güzelliklerinden, ulaşım güzergahından, Kazdağlarının güzelliğinden bahsedeyim hemen.

Önce ulaşım: Eğer İstanbuldaysanız Kocaeli, Bursa, Karacabey, Susurluk, Balıkesir, Havran ve Altınoluk. Ulaşımı bu kadar basit.

Altınoluğun gezilecek, görülecek, eğlenilecek çok da yeri yok aslında. Mesela; çarşısı küçücük, ama çok da ucuz. Kocaeli'den 120 ytl lik bir malı burada 70 ytl ye temin edebilirsiniz. Eğlenilecek çok da yeri yok. 2-3 tane barı var o kadar. Eğer benim gibi alkol tercih etmezseniz, karadut suyunu öneririm.Alkol ise çok daha ucuzmuş, öyle dediler bazı arkadaşlarım.

Altınoluk hep milli görüşçülerin tatil yer diye lanse edilmişti bana.Ama öyle değilmiş, her tip ve görünüşten insan var. Ayrıca; belediye başkanı da iyi çalışıyor(ki bu 3. dönemiymiş.)

Altınoluğa sakın ola ki eğlenme amaçlı gitmeyiniz. Ailenizle, arkadaşlarınızla, eşinizle ve ya sevgilinizle romantik dakikaları yaşamak için gitmenizi öneririm. Bir de dikkat edin bazı otellerde aie dışı almıyorlar. İlla ki evli olmanız gerekli, aile oteli diye. Ya da benim gibi babanız ve annenizle kalmak zorundasınız.

Doğası harika gerçekten. Dünyanın en temiz oksijen barınaklarından biriymiş burası. O yüzden tercih sebebi.

Kötü şeyler yok değil, yollarda çok fazla kaza oluyor. Mesela; kaldığımız otelin hemen yanında büyük bir kaza oldu 05.50'de hemen gittik abimle, çabalarımız yetmedi ve 1 kişi öldü, 1 i ağır yaralı, 1 i hafifti ve de psikolojimiz alt üst oldu, çünkü;ceset çıkardık arabadan, Allah rahmet eylesin.

Bana göre iyi de, size göre kötü olabilir aslında. O da uygulanan yasaklardı, otelde bayanların mayo giymesi yasak, denize girmeleri 2 günde bir mümkün, ayrıca haftada bir gün onların günü, oteler erkek girmesi yasak. (kötü tarafı işin sadece bizim otelde değil, otellerin hemen hemen tamamında varmış bu).m Yani erkek-bayan aynı deniz giremiyor mesela.

Yine de güzeldi, belediye başkanları, yerelsen yöneticileri, avukatlar ve eşleri güzel kaynaştık.En önemlisi de oydu ve de oldu.

 
Toplam blog
: 14
: 1647
Kayıt tarihi
: 17.08.07
 
 

Öğrenciyim, matematiği ve edebiyatı severim. Neo-liberalim. Yaratıcı hayatı daha çok severim. Düzeyl..