Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

17 Nisan '15

 
Kategori
Futbol
 

Altınordu’dan Muhteşem Derbi Galibiyeti

Altınordu’dan Muhteşem Derbi Galibiyeti
 

 

PTT 1. Lig’deki İzmir derbisinde Karşıyaka’yı 5-0 mağlup eden Altınordu, muhteşem bir galibiyete imza attı.

Maça iyi başlayan ve maç boyunca da üstünlüğü elinden bırakmayan Altınordu’ydu. Kırmızı- lacivertliler her zamanki gibi disiplinli oynadılar. Karşıyaka’ya kendi oyunlarını kabul ettirdiler ve haklı bir galibiyet aldılar.

Karşıyaka adına 15.dakikada kritik bir an yaşandı. Orta alandan topla gelen Rıdvan, sağ kanatta bomboş durumdaki Ahmet Arı’ya vermek yerine topa kendisi vurdu ve top dışarı çıktı. Bu pozisyondan doğan kale vuruşunun kullanılmasının ardından aynı pozisyonu Altınordu buldu. Ancak kırmızı- lacivertli futbolcular pozisyonu doğru kullandılar ve korner kazandılar. Kornerde de Karşıyakalı Cenk topu kendi ağlarına gönderdi ve Altınordu 1-0 öne geçti.

Golden sonra da Karşıyaka’nın dağınık görüntüsü değişmedi. 26.dakikada yine bir korner vuruşunda skor 2-0 oldu. Bu golde de Karşıyaka defansı çok hatalıydı.

İkinci yarı başlarken, acaba Karşıyaka skoru lehine çevirebilir mi, sorusu kafalardaydı. Ancak arka arkaya golleri bulan Altınordu maçı 5-0 kazanmasını bildi.

Yukarıda da belirttiğim gibi Altınordu, 90 dakika boyunca disiplini elinden bırakmadı, Karşıyaka’ya rahat oynama imkanı vermedi. Esasen Karşıyaka’da da bir ışık yoktu. Daha önce de söyledim, Karşıyaka’nın çok ciddi bir defans problemi var. Altınordu karşısında iki golü kendi kalelerine atmaları sadece şanssızlık olarak nitelendirilemez. Bu, aynı zamanda defansın dağınıklığının, defans ve kalecinin uyumsuzluğunun göstergesidir. Altınordu, maç boyunca kaleci Behram’ı çok zor durumlara düşürecek pozisyonlar yaratmadı. Buna rağmen skorun 5-0 olması Altınordu’nun disiplinli oyununu, Karşıyaka’nın ise defans zafiyetini göstermektedir.

Altınordu’yu kutlamak gerekiyor. Şeytan, ligin başından beri sabırla ince ince dokuyarak bu günlere geldi. Her gün biraz daha üzerine koydu. İçeride, dışarıda aynı oyunu oynadı. Yani bir oyun felsefesi oturttu ve bundan taviz vermedi. Gün geldi düşme hattına kadar geriledi. Ama şimdi semeresini gördü. Altınordu, sadece son dört maçını kazanıp 38 puana ulaşarak Play Off için iddialı duruma gelmedi. Aynı zamanda sonuç ne olursa olsun, önümüzdeki yıl için herkesi umutlandırdı.

Altınordu, Seyit Mehmet Özkan başkanlığında bir futbol devrimi yaptı. İzmir futbolunun ihtiyacı olan bu zihniyet devrimiydi. Bu zihniyet er veya geç Süper Lig’e çıkacaktır ve orada da başarılı olacaktır. Altınordu, sadece İzmir değil, Türkiye için örnek olacak bir proje haline geldi. Seyit Mehmet Özkan ve tüm Altınordu camiasını tebrik ediyorum. Yolunuz açık olsun…

tolgaersari@hotmail.com

https://twitter.com/tolgaersari

https://www.facebook.com/tolgaersari

Bu blog Canlı Maç Anlatımı sayfamızda da yayınlanmaktadır

 
Toplam blog
: 1042
: 299
Kayıt tarihi
: 02.03.08
 
 

Yazmak benim için bir tutku, bir yaşam kaynağı. Sadece basit bir hobi olarak açıklanamaz yani. Be..