Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Ameliyat olmadan memelerimizi büyütme şansımız var mı ?

Ameliyat olmadan memelerimizi büyütme şansımız var mı ?
 

Herkezin yıllardan beri sorduğu fakat net bir cevap alamadığı soruların başında ameliyat olmadan yani memeye silikon protez yerleştirilmeden de memelerin büyütme imkanının olup olmadığıdır.Memeye silikon protez yerleştirilmeden de meme büyültülebilir.

Silikon protez kullanmadan meme büyütme işleminde iki alternatif bulunmaktadır. Bunların birincisi Yağ Enjeksiyonu ikincisi ise Sentetik Materyal kullanımıdır.

Sentetik materyal kullanımı benim tercih ettiğim ve sevdiğim bir metod değildir. Güvenli bir yöntem olduğunu da düşünmüyorum, dolayısıyla bu yöntemi kullanmıyorum.

Yağ enjeksiyonu ise çok severek ve güvenerek uyguladığım yöntemdir.Bu tekniğin diğer bir adı Lipivage tekniği dir. Vücudun bazı yerlerinde bulunan istenmeyen yağların meme dokusuna enjekte edilmesi ile memeye bir dolgunluk kazandırılabilir. Burada önemli olan diğer bir nokta ise hastanın muayene bulgularıdır.Hastanın vücudunda enjekte edebilmek için alacağımız yeterli miktarda yağ dokusunun da olması gerekmektedir. Yağ enjeksiyonu tekniğini vücudun her bölgesinde kullanabiliriz. Enjekte edilen materyalin bir kısmının eriyeceğini öngörerek uygulama yapılır,sonrasında kalan kısım ise ömür boyu bizim olacaktır.Yağ enjeksiyonu uygulamasının bir diğer avantajı ise aynı zamanda vücudumuzdaki anormal yerleşimli yağ fazlalığından kurtulmamızdır.Hatta bir taşla iki kuş vurmak şeklinde bile tarif edebiliriz.

Yine de şunu belirtmek gerekir: Meme büyütme ameliyatında altın standart silikon protez kullanımıdır.Ancak vücudunda silikon protez bulunmasını istemeyen çok fazla bayanda bulunmaktadır.Dolayısıyla bu hastalara önerim yağ enjeksiyonu metodu olacaktır. Yağ enjeksiyonu ile güvenilir bir şekilde göğüs büyütme elde edilebilir.

Op Dr Ali Mezdeği

http://www.memeestetigi.org

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..