Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

İz kalmadan göğüs büyütme ameliyatı yapılabilir mi?

İz kalmadan göğüs büyütme ameliyatı yapılabilir mi?
 

İzsiz Meme Büyütme Ameliyatı


Meme büyütmek isteyen fakat ameliyat sonrası kalan iz yüzünden ameliyat olmak istemeyen kadınlara buradan bir müjde verebiliriz. Meme büyütme ameliyatı sonrası ameliyat izlerini yok etmek mümkün olabilir. Meme büyütme ameliyatı bildiğiniz gibi silikon protez ile en sağlıklı sonuçlar vermekte. Bu silikonu meme kası altında yerleştirmek için ise de vücutta bir kesi açılması şart.

İzsiz göğüs büyütme ameliyatı diye aslında bir ameliyat yok. Ameliyatı biraz daha düzenli ve benim gibi izlerden nefret eden bir estetik cerrahın yapması yeterli. Ameliyat kesisi normalde 3-4 cm civarında olmakta ve bu kesilme sonucu ameliyat sonrası kalan izin geçmesi ve bıraktığı ince çizgi daha fark edilmekte idi. Ameliyat için açılan kesi 1,5 cm düşürüldüğünde bu ameliyatın sonrasında o izin daha hızlı iyileştiği hatta belirli bir süre sonra kaybolduğu gözlenmiştir.

Buradan yola çıkarak ameliyatta açılan kesinin küçültülmesi ile ilgili çalışmalar ve araştırmalar yaptım. Netice olarak tetkikleri ve yapısı uygun hastalarda meme büyütme ameliyatı sonrasında geçen belirli süreden sonra ameliyat izinin tamamen kaybolduğunu gördüm.

Ameliyat kadar ameliyat sonrasında izin tamamen gitmesi için önemli. Hastaya ameliyat sonrasına da yapması gerekenleri anlatıyoruz ve uygulamasını istiyoruz. Ameliyat mükemmel geçmiş olabilir. Fakat ameliyat sonrasında hasta doktor tarafından istenenleri eksik veya hiç yapmazsa izsiz meme büyütme ameliyatını gerçekleştirmiş olamayabiliriz.

Her kez için bu Teknik Uygulanabilir mi ; Hastalarımızdan gelen ağırlıklı mail soruları bu yönde. Ameliyat sonrasından kalan iz birazda hastanın yapısı ile alakalı. Mesela hasta beyaz tenli ise işimiz kolay iz kalmama olasılığı çok yüksek. Hasta siyah tenli ise beyaz bir şerit halince ama pek fazla fark edilmeyecek bir iz söz konusu olma ihtimali daha yüksek.

Bu konu hakkında net bilgi doktorun hastayla bir araya gelmesidir. Hastayı doktorun bizzat görmesi gerekir. Ancak o zaman net ve kesin bir bilgi vermek mümkün olur.

İzsiz Meme büyütme ameliyatı yapılabilir. Fakat yukarıda belirttiğim gibi bazı kriterleri vardır. Bunların size ne kadar uygun olduğunu misafirim olduğunuzda size net olarak aktarabilir.

Sağlıklı günler dilerim

Op Dr Ali Mezdeği

http://www.memeestetigi.org/

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..