Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

03 Mart '13

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Memelerimizi büyütmemizde bir tehlike var mı?

Memelerimizi büyütmemizde bir tehlike var mı?
 

Meme büyütme ameliyatı komplikasyonları olan bir işlemdir. Ama bu oran düşündüğünüz gibi çok yüksek oranlarda değildir. Yüzde 1- 2 yi geçtiği olmamıştır.

Meme büyütme ameliyatında kapsül kontraktürü adı verilen bir durum oluşur. Bu durum kısaca, vücuda yerleştirilen protezin vücut tarafından yabancı bir cisim olarak algılanması sonucundan onu yok etme isteğidir. Aslında bu doğal bir olaydır. Vücut bunu yok edemediğinde silikon etrafında bir doku oluşturmaya çalışır bu durumda silikonda şekil bozukluğuna neden olabilir.

Bunun sonucunda hastada ağrılar baş gösterebilir. Ayrıca meme de de aşırı bir sertleşme söz konusu olur. Tabi ki bunlar yüzde bir lik bir ihtimaldir. Eğer doktor tecrübesi yeterince varsa ve doğru silikon protez seçimi yapılmış ise, bu durumun bir hastanın başına gelmesi çok zor bir ihtimaldir.

Ayrıca ameliyat esnasında kanamaların acil durdurulması ve temiz bir cerrahi işlem yapılması da bu olayın olma ihtimalini çok ama çok azlara düşürecektir. Zaten işinde başarılı bir cerrah ile bu işlemlerin bir insanın başına gelme olasılığı yok gibi bir durumdur. Eğer doktor doğru büyüklükte silikon protez kullanırsa, ve kişinin memelerini vücut yapısına uymayacak şekilde büyütmeye çalışmaz ise, bu işlem zaten hastanın başına gelmez.

Meme büyütme ameliyatlarında her estetik ameliyatta olduğu gibi doğallık esastır. Bu yüzden dışarından ameliyat olduğu hastanın belli olmaması lazımdır. Abartı işlemler veya hastanın gazına gelerek yapılan işlemler hep doğal olmayan kötü sonuçlar doğurmuştur. Hastalar elinde dergi ile veya bir kişiyi örneklendirerek şunun gibi meme istiyorum veya buna benzer göğüse ihtiyacım var gibi talepler içerisinde gelir. Fakat doktor ona en uygun olan teknik ve o oranda kullanılması gereken silikonu seçmek durumundadır.

Meme büyütme ameliyatları ölüm riski taşımaz. Herkesin başına her ameliyatta bir durum gelebilir, ama ameliyat öncesinde böyle bir olasılık yoktur hastaya bahsedilmez. Ölüm riski taşımaz. Ameliyat sonrasında doktorun kendisine verdiği ilaçları kullanırsa, kendisi de ağrı sızı çekmeden konforlu bir ameliyat sonrası geçirir. Bu hem kendi için hemde sağlığı için takip edilmesi gereken yönelgelerdir.

Op Dr Ali Mezdeği

http://www.memeestetigi.org

 
Toplam blog
: 180
: 1477
Kayıt tarihi
: 24.01.13
 
 

27-Ekim-1973 tarihinde K.Maraş'ta doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini K.Maraş'ta tamamladı. 1991 y..