Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

08 Aralık '20

 
Kategori
Estetik / Güzellik
 

Ameliyatsız İncelme

Radyofrekans ve HİFU ile Hem İncelin Hem Sıkılaşın

Ciltte yaş almayla beraber oluşan kırışıklık ve sarkmaları tedavi eden Radyofrekans ve Fokuslu Ultrason (HIFU), aynı zamanda en zararsız ve pratik zayıflama yöntemleri arasında yer alıyor. Bu iki yöntem kombine edildiğinde zayıflama etkisinin yanı sıra; daha sıkı ve genç bir vücuda erişmeniz mümkün.

Pandemi döneminde evlerimizden çıkmadığımız şu aylarda hareketsizlik nedeniyle çoğumuz kilo almaktayız. Ayrıca, kasların yeteri kadar hareket etmemesiyle birlikte vücudumuzda sarkmalar da meydana geliyor. Bu sarkmaları toparlamak ve incelmek için teknolojinin bize armağan ettiği  HIFU (Radyofrekans ve Fokuslu Ultrason) ve Radyofrekans uygulamalarına güvenle başvurabilirsiniz.  

Pandemi Döneminde Güvenle Kullanılabilir

Herhangi bir cerrahi müdahaleye ihtiyaç duyulmadan, pandemi döneminde de çekinmeden yapılabilecek olan bu iki yöntem, dinlenme süreci de gerektirmediği için son derece pratiktir.

HİFU, zayıflama amaçlı kullanıldığında cildin, bağ dokusuna zarar vermeden yağ hücrelerine atış odaklı çalışır. Öte yandan kolajen üretimini tetiklediği için deride sıkılaşma ve gerilme meydana gelir. Kol içi, bacak içi, karın, sırt yağları, kalça ve göğüs askısı toparlamada oldukça etkilidir.

Radyofrekans ise uzun yıllardır kullanılan, sadece zayıflama değil, cilt germe ve selülitler için başvurulan uygulamalar arasında yer alır. Zayıflama amaçlı kullanıldığında, radyo dalgaları, cilt altına gönderilen yüksek bir sıcaklıkla;  bölgesel yağların kitlesel olarak erimesini sağlar. Selülitlerde de çok etkili olan Radyofrekans, özellikle bel yağları, kalça, basen, karın, baldır yağlarını eriterek, sarkmaları toparlar. Radyofrekans yöntemi sayesinde kırışıklık ve sarkmalar da giderileceği için kişi yaptırdığı seanslardan sonra 8-10 yaş daha genç bir görünüme kavuşuyor.

HİFU ve Radyofrekans işlemleri uzun dinlenme süreçleri gerektirmediği için çalışma hayatından uzak kalmak istemeyenler için rahatlıkla tercih edilebilir. Deformasyonları ileri seviyede olmayan hastalar için güvenli memnun edici seçenekler sunabilirler.

Tek Seansta Bile Etki Görülebilir

Bölgesel yağlanmayı azaltmak veya sıkılaşmak isteyen kişiler için bu iki yöntem kombine veya ayrı ayrı uygulanabilir. Tek seanstan sonra bile ciltteki değişimleri görmek mümkündür. Ancak kişi,  incelme ve sıkılaşmak için hangi yöntemin kendisi için uygun olacağına  doktora başvurarak karar vermelidir. Hastanın çok fazla kilolu olması durumunda diyetisyen eşliğinde belirli bir kiloya gelerek bu yöntemlerin uygulanması, tedavinin işe yaraması açısından çok önemlidir.

Prof. Dr. Şükrü Yazar

Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı

 

 

 
Toplam blog
: 76
: 48
Kayıt tarihi
: 16.04.18
 
 

1992'de Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan Prof. Dr. Şükrü Yazar, Estetik, Plastik v..