Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

27 Haziran '18

 
Kategori
Ruh Sağlığı
 

Amerikalı Doktor Açıkladı: "İnsanlar, Öldüklerinin Farkına Varıyorlar..."

Amerikalı Doktor Açıkladı: "İnsanlar, Öldüklerinin Farkına Varıyorlar..."
 

       Büyük ruh dostu Dr. Bedri Ruhselman,  yarım asırlık müddetle sır gibi sakladığı “Ruh ve Kainat” isimli kitabını yayınladıktan kısa bir  bir müddet sonra ölmesine rağmen, öteki dünyadan haber veren yazı ve deneyleri ve serpintileri, günümüze kadar geldi. Hala daha sorulmakta: “Öldükten sonra bize ne oluyor?”

       Öğretici seansları ile biz talebelerine hayatı anlatan Ruhselman’ın bu derslerine fazla kapılan bir arkadaşımız, ondan izinsiz bir deney yapmıştı. Bir insanı uyutuyor  ama,  uyandıramıyor. O gün sınıfça büyük bir korku yaşamıştık. Ve o arkadaşın davranışı olay olmuş,, “Kim uyuttuysa o şahsı, ondan başkası uyandıramaz”  diyen Hocamız, olayı sakin karşılamıştı. Ve uyandırılamayan şahıs, kendini yerden yerlere atmıştı. Her seferinde de düşmelerden dolayı “ Katelepsi” hale geliyordu. (Katılaşıyordu)

       ÖLÜM ANINDA: Hocamızdan çok şeyler öğrendik. Hayata bakış açımız değişmişti. Onun felsefesi ise halen yaşıyor. O, büyük ruh dostu olarak tanınıyor dünyada.

       ÖLÜM SONRASI BEYİN ÇALIŞIYORMUŞ:  Şimdi de Amerika’dan taze ses geldi aynı konu üzerine. Dr. Parnia’ya göre ölümden sonra beyin, çalışmaya devam ediyormuş. Hocamız Bedri Ruhselman, öteki dünyadaki insanlarla irtibat kurarak onlarla  birebircesine konuşurdu. Şimdilerde tablolar epey değişmiş gelen son haberlere göre. Ölümden sonra dahi, beynimizin çalıştığı  ortaya çıktı. Ve sıkı durun “insanlar, öldüklerinin farkına varıyorlar.” Açıklamalar bu yönde.

       BAŞUCUNDA OLAN BİTENLERDEN HABERDARLAR:  Ve Açıklamaya göre de Beynin tamamen ölmesi, kalp durduktan sonra  gelişiyor. Şuurumuz, kalp durduktan sonra 2 – 20 saniye hiçbir aktivite göstermiyormuş. Yani beyin dalgaları kapanıyor bu vaziyette. Uzmanlar, kalbi duranların, bilinçlerinin bir dereceye kadar açık olduğu da gözlemlenmiş. Başucunda edilen laflardan,  yapılan dedikodulardan falan  haberleri oluyormuş.

       Kalbi yeniden çalıştırılanlar, bir süre, etraflarında olan bitenleri görüyor, duruyor ve sağlık görevlilerinin kendisi için: “ Öldü”  dediğini dahi işitebiliyor.

       Cemaat ölüyü mezara götürürken, dirildiğinde de, kıs kıs gülüyordur, muhakkak . Cemaatin yolu şaşırıp da   neresiydi diye  diye münakaşa ettikleri zaman. (İlahi Nasrettin Hoca)

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, açık hava ve suHOCAM  DR. BEDİR RUHSELMAN. AYNI ZAMANKA KONSERVATUAR MEZUNU. İYİ BİR KEMAN VİRTİÖZ.Ü    

       Dr. Bedri Ruhselmanın tespitleriyle çoğunlukla  uyum sağlayan bu  yılın bulguları, hocamızın ne kadar haklı olduğunu gösteriyor.  Ve kitapları da maalesef piyasada tükenmek üzere.

       Ruh ve Kainat kitabı esasında  yazılmamıştır. “Yüksek Alemler” tarafından verilen bilgilerin (tebliğlerin) bir derlemesidir. Ana fikir ve uygulama hocamız  Ruhselman’a aittir.

        ÖLÜNCE BİZE NE OLUYOR? Her dinde bu sorulara farklı cevaplar veriliyor. Bazılarına göre iyilik yapanlar göğe gider, kötülük yapanlar cehennemde yanar. Başka bir inanış da ölen insanın yargılandıktan sonra bir insan ya da hayvan olarak tekrar doğduğu, yani farklı bir bedenle hayata geldiğidir. Bize öğretilene göre buna “Reerkarnasyon” diyoruz.

       Süleyman Peygamber ‘ölüler hiçbir şeyin farkında değildir’ diye yazdı. Onlar sevgi ya da nefret hissetmez, bir iş ya da plan yapamaz, düşünemezler

       O halde bir insan öldüğünde ruhu başka bir yerde yaşamaya devam etmez. Öldükten sonra göremeyiz, duyamayız, düşünemeyiz, hissedemeyiz ve hatırlayamayız.

       Ruhselmanın öğretilerine yetiştiğim için, kendimi bahtiyar  hissediyorum. O, bizlerin ufkunu açmıştır daima. “İnsanlar birbirini sevmeli” derdi sık sık. Şu çarpıcı misali de  verirdi aynı zamanda: “ İnsanlar ölürken, “Güven” altında, vücuttan ayrılma, sıcaklık, ayrışma ve huzur” gibi güçlü bir ışık hissederler. Anlayın yani, insanlar ölürken bile hem.

                                                       &&&

       Siz siz olun, durumdan vazife çıkarıp da “ N’luyoruz bre!”  diyerek tatsız tuzsuz konulara fazla eğilmeyin.

       Hayat çok kısa. Ama, beklentilerimiz vagonlar, katarlar dolusu, bitmez. Yani hayattan çok alacaklıyız hepimiz. O sebeple, hayatın yakasından kavrayarak onu silkeleyin. Varlığınızı sık sık belli edin. Yakasını sarsa sarsa üstelik. Kolunuz yoruldu mu, diğeriyle tutun yakasından.

       “Ruh” dedim de aklıma geliverdi. Sahi siz, sevgilinize sempatinizi nasıl ifade ediyor  sunuz? “ Hayatım, her şeyim, bi tanem, yağmur tanem, aşkım” hangileri acaba?

       Siz siz olun, “ruhum” demeyi de ihmal etmeyin. Nolur n’olmaz!

       Ört ki, ölem !

Görüntünün olası içeriği: bulut, gökyüzü, açık hava ve doğa

Görüntünün olası içeriği: 1 kişi, bulut, su ve açık hava

AÇIKLAMADA, "RUHLAR  SEMADA BULUŞURLAR" DEMİYOR.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, oturan insanlar ve iç mekan

ACILI BEKLEYİŞLER. HASTA, HER ŞEYİN FARKINDA İMİŞ.

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi, ayakta duran insanlar ve sahnedeki insanlar

Görüntünün olası içeriği: bir veya daha fazla kişi ve oturan insanlar

PSİŞİK BİR DENEYDEN.  "RUH, BEDENDEN AYRILIRKEN"

Görüntünün olası içeriği: bulut, gökyüzü, okyanus, açık hava, doğa ve su

UMMANLARA GİDEN YOL. BÖYLE Mİ ACEP ?

 

 
Toplam blog
: 1616
: 918
Kayıt tarihi
: 13.08.06
 
 

Hayatın dikenli yollarından geçmenin  sırrı, aralarından çabuk geçmektir. Ümit, naylon çorap giyd..