Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

09 Aralık '11

 
Kategori
Dünya
 

Amerikan kartalı mı, Rus ayısı mı?

Amerikan kartalı mı, Rus ayısı mı?
 

Amerikan Kartalı, Birleşik Rusya'nın sembolü ve Vladimir Putin.


Tilki ağacın altında, daldaki kargaya 'yalandan' övgüler düzer;

''Karga kardeş duydum ki çok güzel bir sesiniz varmış, bütün orman sizden ve güzel şarkılarınızdan bahsediyor. Rica etsem bana da bir şarkı söylemek lütfunda bulunur musunuz?''

Gazı alan karga gak'ı çıkartmakta fazla gecikmez, açar ağzını yumar gözünü...

Ağaçtan düşerek Newton'a ilham veren elma gibi, karganın ağzındaki peynir de yerçekimine uyarak yolunu bulmuştur tilkinin laf yapan ağzına doğru.

Fabl, kahramanları genelde hayvan olarak karakterize edilen masallardır.  Fabl kahramanları hayvanlar iken, futbol kulüpleri, siyasal partiler hatta kimi ülkelerin insanları da kendilerine hayvanları sembol olarak alırlar.

Misal, Amerika'nın kartal'ı meşhurken, Rusya'daki iktidar partisi Birleşik Rusya'nın da sembolü ayı'dır.

Bir de bugünlerde Rus-Amerikan ilişkilerinde 'tilkilik' yapmaya çalışan Amerikan Fox kanalı ortaya çıkıverdi birdenbire.

4 Aralık 2011'de yapılan Rus Meclisi (DUMA) seçimlerinde Birleşik Rusya Partisi'nin galibiyetini ' şüpheli ' bulan Amerikan yönetimi, Hillary Clinton'un ağzından tam da seçimlerin tekrarlanması gerektiğini dillendirmeye başlamıştı ki, Rusya'nın 'içimizdeki İrlandalılar'ından Gorbaçov da; ''Seçimler yenilenmeli'' korosuna aniden katılıverdi. 

Putin'in, ''Yasal protestolara tamam da, başka ülkelerde olduğu gibi Sivil Toplum Kuruluşları ve Amerikansever Medya ile ajite edilen halkın, ülke bütünlüğünü tehlikeye sokabilecek davranışlarına izin vermem'' demesine karşın, Amerika; zamanında Irak'ta savaştan canlı yayınlar da yapan FOX TV'yi de devreye sokup ''Protestocular Moskova'yı ateşe verdiler'' diyerek Yunanistan'daki gösterilerden görüntülerin üzerine Moskova haberleri okuyunca, artık sahne arkasında sufle edenin de kimliği kabak gibi ortaya çıkmış oldu.  

10 Aralık cumartesi, daha önceki yazılarımda da anlattığım gibi 'sıkıntılı' geçecek gibi görünüyor. FOX TV, yangın görüntüleriyle göstericilere Amerika'nın ''Bak bunun aynısından istiyorum'' isteğini iletmeye çalışmışsa eğer, yarın sıcaklıklar mevsim normallerinin biraz üstüne çıkabilir ancak soğukkanlı Rusların, tahriklere kapılıp protestoların doğru adrese gitmesine engel olmamaları da halkın genel dileği. 

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=V1Btsl0Idv8#!

Amerikan FOX TV'de yayınlanan 'yalan haber'in görüntüleri. İlk görüntüler Yunanistan'daki olaylardan sonraki görüntülerde ise Moskova'da protesto gösterilerine katılan gençlere yer verilmiş. Yani bir nevi televizyon photoshop'u. 

 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..