Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

06 Aralık '11

 
Kategori
Mizah
 

Olymposlu Zeus Usta'dan Yemek Tarifleri

Olymposlu Zeus Usta'dan Yemek Tarifleri
 

Zeus'un Yeri


Son zamanlarda Milliyet Blog'u okumaya başlayınca, nedense öğle tatilinde şirketin yemekhanesindeymişim gibi hissediyorum kendimi.

Ortamda yakında 'altın günü ' uygulamasına da başlayacağız gibi bir durum var ve korkarım ki muhtemelen pek çok kişi de buna ses bile çıkarmayacak.

Çiğ köfte, Adana derken şimdi de günün anlam ve önemine uygun olarak 'aş erenler için aşure' tarifleri başladı. Moderasyon da sanırım kadınlardan oluşuyor olmalı ki, her yemek tarifi bir şekilde blog'da karşımıza çıkıyor. İşkadınları düşünülüyor olmalı; işinden öğle tatilinde intrernete giren kadınlarımıza, ''Bu akşam  ne yemek yapacağım?'' kaygısı yaşatmamak için bir çok alternatifi sunan MB, sanal alemin yemek tarifi konusundaki son atakları ile rakipsiz lideri.

Başbakan ne demiş, Suriye'de neler olmuş derken hoooop ''Cacık için iyi hıyar nasıl doğranmalı?''. Maliye Bakanı yeni vergi oranlarını açıkladı, Balyoz sanıkları savunmalarını yaptılar ve yine ''Yurdun çeşitli yerlerinde 386 imamı bayıltan İmam Bayıldı'nın tarifi''.

Kişisel tavsiyem, rejim yapanların günde 3 kereden fazla Milliyet Blog'a girmemeleri. Mazallah öyle blog'lar var ki adamda rejim falan bırakmıyor, hani zamanı olsa notebook'unu mutfağa taşıyıp da, 24 saat durmaksızın yemek yapıp yiyesi geliyor insanın. 

Hadi yemeği geçtik, peki yıllardır oku oku bir türlü öğrenemediğimiz, yeni doğan çocuklara bile en az iki kere okutsak, şimdiye kadar Türkiye nüfusunun 3 katı kadar okunmasına rağmen hala 'Günün en çok okunan blogu' olmaya ısrarla devam eden 'Yunan Tanrıları'na ne demeli? Herhalde iyi müslüman olmanın şartları arasına en az 5 tane Olymposlu tanrı bilmek şartı da konmuş olmalı ki, sabah akşam her türlü işi gücü kenara bırakıp Zeus amca ve arkadaşlarını okuyoruz.

Eğer Olympos'taki tanrılara bu kadar meraklı ve düşkünsek, neden hala üniversitelerin tarih, arkeoloji bölümleri adayların son tercihleri arasında yer alıyor. Yok para için değil de hobi olarak okuyorsak o zaman da neden piyasada iyi satan tarih dergisi yok? Guinness Rekorlar kitabı olsa anlayacağım, millet ''Bakalım neler değişmiş?'' deyip her yıl yeni baştan okuyacak ama, kardeşim ne değişecek işte bildiğin Olymposlular, Gök tanrısı, Savaş tanrısı falan. Biri öbürüne kızıp yerin altına yolluyor derken öbürü sıkıntıdan üflüyor ve hooop oldu mu sana rüzgar tanrısı?

Önerim madem konu bu kadar ilgi çekiyor, Milli Eğitim Bakanı olaya el atıp ilk ve orta dereceli okulların müfredatını buna göre düzenlesin, derse devam konusunda mevcut tüm sıkıntıların nasıl aşıldığına kendisi bile hayret edecektir.

Tüm bunlardan dolayı ben de artık, annemin akşam yaptığı yemekleri ertesi gün blog'da yazmaya karar verdim. Üstelik kendisi şeker hastası olduğu için diyet yemekleri yaptığından herkesten de daha çok okunacağıma kalıbımı basarım. Yoksa böyle ciddi yazılar yazıp okunmayı beklemek, çölün ortasında su satmak gibi bir şey. Bekle de bir garibin yolu düşsün de seni okusun. 

Blog'dan da adımı kaldırıp yerine Zeus Usta'nın Köşesi yazacağım.Böylece de hem eski Yunan tarihi sevenlerin hem de yemek tarifi meraklılarının buluştuğu bir blog yapacağım ki artık ben de hergün kafadan en çok okunan yazar olarak sağda solda hava atabileyim.

 
Toplam blog
: 344
: 1122
Kayıt tarihi
: 22.07.09
 
 

Okur yazarım. Okur yazarlıktan kastım, okuduklarımı yazmamdır ki, bu yazılarımı genellikle 'kitap..