Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Mayıs '08

 
Kategori
Kitap
 

Anadolu Mayası

Anadolu Mayası
 

Elimde bir kitap var: Prof. Dr. Yalçın KOÇ imzalı eşsiz bir eser. Yalçın Hoca 1950 doğumlu. Tokatlı. 1973’de ODTÜ Fizik Bölümünü bitirmiş, 1978’de İstanbul Üniversitesi’nde “Doğanın Kuvantum Mekaniksel Betimlemesi ve Ölçme Sorunu” başlıklı tezi ile doktorasını tamamlamış. 1982’de felsefe doçenti olmuş. 1988 yılında da Profesör unvanını almış, yani 38 yaşında iken. Akademik çalışmaları niteliği itibari ile bizim saymamıza uygun değil, bir dehadan bahsediyoruz. Eflatun, Kant, Frege ve Freud uzmanlık alanları içinde. 1998 yılında Boğaziçi Üniversitesi Felsefe Bölümü’nden emekli olan hocaya ait bu bilgileri kitabının arka kapağından aktarıyorum. Daha ayrıntılı bilgi orada ve internette mevcut. Kitabın adı: Anadolu Mayası Türk Kimliği Üzerine Bir İnceleme.


Kendini arayanlar, köklerini arayanlar, mozaikçiler, mermerciler, pozitivistler, bilimciler, akılcılar, çok zekiler, entelektüeller, cahiller, bilginler, Türkler, Türkçüler, Müslümanlar, İslamcılar, diyalogçular veya meraklılar için ısrarla tavsiye edeceğim bir kitaptan sözediyorum.


Bu kitabı okumadan bilimden ve bilimsellikten, aydın ve aydınlanmış olmaktan, medeniyet ve medeni olmaktan, insanlıktan ve insan olmaktan bahsetmeyiniz. Ama okuduktan sonra istediğiniz kadar konuşabilirsiniz, kimse duymazsa da ben dinlerim.


Okuyanların yorumlarını duymayı ne çok istediğimi asla bilemezsiniz.

 
Toplam blog
: 84
: 1808
Kayıt tarihi
: 28.04.08
 
 

Elektrik mühendisi, "öğretimci", 2 çocuk babası, aslen Kuzey Kafkasyalı, Türk ve Türk'e dair olan..