Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Nisan '16

 
Kategori
Haber
 

Anavarza Adana’lı bilişimcileri bekliyor

Büyük bir medeniyete ev sahipliği yapan ve yapılan kazı çalışmaları ile tarihe ışık tutacak olan Anavarza antik kentinin tanıtımı için yeni bir çalışma başlıyor.
 
İlçemiz Kozan’a bağlı Anavarza köyü içerisinde bulunan Anavarza Antik kentinin tanıtımı için kollarını sıvayan Adana Büyükşehir Belediyesi Danışmanı Mustafa Halaçoğlu konu ile ilgili olarak KozanBilgi.Net Genel Yayın Yönetmeni Türkeş Manga’ya açıklamada bulundu.
 
Adana Bilişim Sektörünün her zaman önemli isimlerinden birisi olan ve şu an Adana Büyükşehir Belediyesi Danışmanlığını yapan Mustafa Halaçoğlu yaptığı açıklamasında şunları söyledi.
 
“Anavarza, bölgemiz turizmini canlandırması açısından çok iyi tanıtmamız gereken önemli bir antik kentimiz. Bu konuda araştırmacılarımız, bilim adamlarımız, arkeologlarımız gerekli çalışmaları yapıyorlar. Onlar yaşanan tarihi yaptıkları çalışmalarla gün yüzüne çıkarmaya çalışırken bizler de bu tarihi tanıtmak için çalışmalara başladık.
 
Bu amaçla özellikle Adana Bilişimci İş Adamları Derneği (ABİAD) üyesi yaklaşık 150 – 200 kişiyi aileleri ile birlikte Anavarza’ya götürüp gezdireceğiz. Anavarza’nın her karış toprağını görerek, yaşayacaklar. Bu tarih ve medeniyet şehrinin onların tanıtımları ile yeni bir nefes alacağına inanıyorum. Çünkü bilişim sektörünün bu önemli isimleri Adana’da Bilgisayar sektörünün çok önemli firmaları ve kuruluşları olduğu için onların sosyal medyada çok büyük güçleri ve paylaşım alanları var. İşte bu sosyal medya paylaşımlarında arkadaşlarımızın Anavarza paylaşımları ve kendi yorumları Anavarza’nın tanıtımı için çok önemli bir başlangıç olacaktır” dedi.
 
http://www.kozanbilgi.net/anavarza-adanali-bilisimcileri-bekliyor.html
 
Toplam blog
: 23
: 562
Kayıt tarihi
: 04.09.11
 
 

KozanBilgi.Net Türkeş Manga tarafından kurulmuştur. Türkeş Manga 1965 yılında Adana ili Kozan ilç..