Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

23 Kasım '09

 
Kategori
Haber
 

Ankara açlığa, yoksulluğa, işssizliğe hayır dedi...

Ankara açlığa, yoksulluğa, işssizliğe hayır dedi...
 

Ankara 21 Kasım mitingi


KESK Ankara şubelerinin düzenlemiş olduğu “Açlığa, Yoksulluğa, İşsizliğe Hayır!” mitingi yüksek bir katılım ile gerçekleşti. Gençlik Parkı önünde toplanan katılımcılar Kolej kavşağına kadar yürüdüler.

AKP’nin uyguladığı neoliberal politikalara karşı seslerini yükselten katılımcılar aylardır tutuklu bulunan sendika KESK üyesi arkadaşlarının İzmir’de iki gündür süren mahkeme sonucunda serbest bırakılmalarını coşkuyla karşıladılar.

Eğitim ve sağlık alanında uygulanan piyasacı anlayışın oluşturduğu yıkıma dikkat çeken konuşmacılar; sağlık harcamalarının maliyetinin vatandaşların ödediği katılım payları ile çözme yoluna gidilmesinin uygulanan SSGSS yasasının iflası anlamına geldiğini belirttiler.

Miting tertip Komitesi Başkanı Tuğrul Culfa “Paran kadar sağlık” anlayışının yerleştirildiğini, 1 Ekim tarihinden itibaren muayene ücretleri sağlık ocaklarında 2 lira, devlet hastanelerinde 8 lira, özel hastanelerde 15 lira olmuştur” dedi.

İşten çıkarılmaların yasaklanmasını dile getiren konuşmacılar kamu istihdamının artırılarak eğitim sağlık ve sosyal güvenlik hizmetlerinin parasız olmasını istediler.

Otomatiğe bağlanmış olan zamların geri alınmasını isteyen katılımcılar “krizin bedelini ödemeyeceğiz” diyerek seslerini kamuoyuna duyurmaya çalıştılar.

Yoksullardan ve emekçilerden yana politikaların uygulanmasını isteyen emekçiler SSGSS yasasının iptal edilmesini istediler.

Mitingde 25 Kasım’da yapılacak olan uyarı grevinede çağrı yapıldı.

 
Toplam blog
: 1114
: 827
Kayıt tarihi
: 28.09.06
 
 

Ankara'da yaşar, dünyalı,aynadaki görüntüsüne muhalif, vicdan hesapları yapmaktan yorgun, yaşanıl..