Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Kasım '08

 
Kategori
Haber
 

Uyandım doğalgaz zammı ile

Uyandım doğalgaz zammı ile
 

UYANDIM DOĞALGAZ ZAMMI İLE


UYANDIM DOĞALGAZ ZAMMI İLE GÖZ YAŞIM SİLE SİLE

BOTAŞ Genel Müdürlüğü'nden 02.00 de yapılan yazılı açıklamada, 1 Kasım'dan geçerli olmak üzere, konutlarda kullanılan doğalgaz fiyatına yüzde 22.50, sanayide kullanılan doğalgaza da yüzde 22 oranında zam yaptı.

- Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, ''Doğal gazın fiyatı arttı. bazen artıyor, bazen iniyor. Bunlar yurt dışına bağlı şeyler'' dedi. (İNDİĞİNİ HİÇ GÖRMEDİK AMA)

"GÖNLÜMÜZ RAHAT OLSUN AMA HESABIMIZI BİLELİM''- Kemal UNAKITAN Şampiyon)

- TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, ''Son yapılan doğalgaz zammı maalesef üzerimizde çok büyük bir yük getirecektir'' dedi.

- TMMOB Makina Mühendisleri Odası (MMO) Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, doğal gaza yapılan yüzde 23, 85 zam sonucunda bir ailenin elektrik dahil aylık toplam enerji harcamasının 208 YTL'ye yükseldiğini bildirdi.

Koramaz, yaptığı yazılı açıklamada, bu yıl uygulanan ilk 4 zam sonucunda yüzde 47 olan doğal gazdaki fiyat artışının, son yüzde 23, 85'lik zamla birlikte, yüzde 82, 15'e ulaştığını öne sürdü.

Aylık otomatik zamların, çalışanların doğal gaz faturalarını yükseltirken, sanayi ve işyerlerini de zor durumda bırakacağını kaydeden Koramaz, ''zamların, ısınma ve aydınlatmada halkın yaşamını karartacağını'' belirtti.

- Baykal, doğalgaza gelen yüzde 22'lik zammı 'zulüm' olarak değerlendirdi ''Kriz karşısında hükümetin alacağı önlemler ortaya çıkmıştır. Sıkıntıların faturasını vatandaşın ödeyeceği ortaya çıkmıştır. Bu zamları yapanların fakir fukara edebiyatı yapmaya hakkı yoktur.' dedi.

- Tüketici Dernekleri Federasyonu (TÜDEF) Başkanı Ali Çetin ANKA'ya yaptığı açıklamada konutlarda kullanılan doğal gaz fiyatlarına yapılan yüzde 22.50 oranındaki zammı eleştirirken AKP'ye yüklendi. Çetin, "Bu, sadece krizin yükünü tüketiciye yüklemek için yapılmış bir zamdır" dedi. Çetin, AKP İktidarının, yaptığı zamlarla kimden yana olduğunu gösterdiğini belirterek, petrol fiyatlarının dünyada inişe geçtiği bir dönemde yapılan bu zammın "soygun" olduğunu söyledi. Çetin, şöyle konuştu: AKP İktidarı, işverenlere ödeme kolaylıkları sağlıyor, onları destekliyor ancak tüketicileri hiç düşünmüyor. Tüketiciler soyuluyor, tüketicinin sırtından hazine gelirleri arttırılmaya çalışılıyor. Dolaylı vergiler de bunun göstergesidir. Türkiye'de demokrasi düzeni yok, soygun düzeni var. Bu düzeni de AKP İktidarı çok güzel sürdürüyor. BOTAŞ'ın borçlarını kapatmak için yapılan bu zammı da mahkemeye taşıyacağız."

- Elektrik ve doğal gaza yapılan zamlar memur maaşlarını eritti.(Pardon sadakaları)

-Minareyi çalan kılıfını hazırlar, Zammı yapan senaryoyu yazar.

- Petrol varil fiyatları artar, elektrik doğalgaz, akaryakıta hemen zam yapılır.

- Petrol varil fyatları %50 nin üzerinde düştü yine zam.
- Anlayabilen varsa beri gelsin. Herkes gider Mersine, biz gideriz tersine. Şeytan bunun neresinde.Yok efendim Ankara Belediye başkanı gökçek borçlarını ödememişte, Botaş zararlarını kapatmak için zam yapmak zorunda kalmış. Öyleyse ödettirin borcunu. korkuyor musunuz?
-Vatandaşın en küçük bir borcu olunca hemen icraya gidiyorsunuz. Melih Gökçekin dokunulmazlığı mı var? Hani herşey halk içindi. Sizin halk dediğiniz Melih Gökçek mi?

-Zammın zamanlaması da oldukca isabetli. Önümüz kış. Kömür sobaları hurdacıya satıldı. Elektrik sobaları elektrik zamları nedeniyle kaldırıldı. O halde doğalgaza mahkumsunuz. Apırsanız da köpürseniz de ısınmak için doğalgaz kullanacaksınız. Hem de okkalı zamlı olarak.

-Halkımız ne diyor bu zamlara?
_ Mikrofon uzatılırsa ne yapalım elimiz mahkum diyor. Ara sıra beddua okuyanlar oluyor.

-Örgütlü bir tepki gösterebiliyor mu? Asla.

-Siyasi iktidar da bu durumu iyi bildiği için bildiğini okuyor. Okumaya devam edecek. Ta ki örgütlü mücadele etmesini öğrenene kadar. Hak araması öğreninceye kadar. Çağdaş toplum olana kadar. Çağdaş toplum örgütlü toplumdur.

-Yine Botaş sizleri düşünerek gece 02, 00 açıklamış zammı. Yani halkımız derin uykudayken.
Kalp krizi geçirmeyesiniz diye. Mahmurlukla pek anlayamasılar diye. Siz uykudan uyanana nkadar nasıl olsa ikinci bir zam daha bindirirler. Hamdolsuın zammınız hayırlı olsun. Donan donsun Donmayanlar bize kalsın dua etsin.

Uyandım Doğalgaz zammı ile
Göz yaşım sile sile !!!!!!!!!!

-Kış soğuklarında ısınmak için tüm Ankaralıları sıcak gökçek palasa davet ediyorum.
Tabiki 29 Martta koltuğu bırakıp yurtdışına kaçmazsa!

 
Toplam blog
: 221
: 1905
Kayıt tarihi
: 27.09.06
 
 

Evli bir kız çocuğu babasıyım. Yüksekokul mezunuyum. Bir kamu kurumunda çalışıyorum.16.03.2017 ta..