Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Temmuz '11

 
Kategori
Futbol
 

Ankaraspor'un ligden ihracı affedildi

Ankaraspor'un ligden ihracı affedildi
 

Ankaraspor'a lisansı tekrar veriliyor. İki yıl önce Ankaragücü ile yakınlaştığı için o sene yarışma hakları alınan ertesi sene de TFF lisansı iptal edilen Ankaraspor ani bir kararla lisansı, yarışma hakları geri verildi. 

İki yıl içinde, bir sene Süper Ligin bir sene 1.ligin eksik takımla oynanmasına yol açan Ankarasporun ihracı nasıl oluyor da 2 yıl sonra iptal edilebiliyor. 

Ankaraspor Süper Lig'e dönmeli 1.Lige değil. 1.Lige dönmesi Ankaraspor hakkındaki " sportif rekabeti engelleyici, müsabakaların ve ligin dürüstlüğünü, kamuoyunun ligin dürüstlüğüne ilişkin algısını zedeyelecek nitelikte olması " iddasını destekler. Ankarasporun TFF'ye açtığı tazminat davalarını geri çekmesi karşılığında affı sağlandı. Ortada TFF tarafından tespit edilip cezalandırılan kanuna aykırı faaliyetler söz konusu iken TFF'yi Ankarasporun açtığı davalar neden tedirgin etmektedir. 

Eğer Ankarasporun ihraç kararı iptal edilecekse; 

TFF tarafından Ankarasporun 2 yıl içerisindeki iddaa, yayın hakları geliri, reklam geliri gibi kayıpları karşılanmalı. 

Ankaraspor anlaşmalı olduğu futbolcular serbest kaldığı için serbest kalan futbolcuların bonservis bedelleri kadar tazminat ödenmeli. 

İhrac iptal kararının sakat kalmaması için TFF'nin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerekiyor. Aksi halde bu karar da sakat kalacaktır. 

 
Toplam blog
: 161
: 1259
Kayıt tarihi
: 03.05.11
 
 

İzmir Karşıyaka'da yaşıyor Maliye mezunu http://www.karsiyakahaber.com/ yazarı   ..