Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

01 Haziran '12

 
Kategori
Ben Bildiriyorum
 

ANKÜ göl manzaralı okulun açılış töreni…

ANKÜ göl manzaralı okulun açılış töreni…
 

30.05.2012

Gölün kenarında, yemyeşil bir bahçe, arkada yüzme havuzu, spor tesisi ve dinamik bir eğitmen kadrosu. Neresi diye merak ediyorsanız. Ankara Üniversitesi Geliştirme Vakfı Özel Anadolu Meslek Lisesi. İşte bu güzel okul bütün bu özelliklerine yakışır bir şekilde görkemli bir törenle açıldı.

Okulun açılışına Kültür ve Turizm Bakanı adına Müsteşar Özgür Özarslan, Ankara Vali Yardımcısı Kemal Karadağ, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemal Taluğ, Gölbaşı Kaymakamı Raşit Zengin, Üniversite kurul yöneticileri, Öğretim üyeleri, okul idaresi, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Bir meslek ancak sevilmekle başlar. Okulun kriterleri öğrencilerin rahat ve mutlu bir eğitim almaları için hazırlanmış. Okul müdürü Nurtaç Turan, bir sunumla okul hakkında bilgi verdi.

Turan yaptığı sunumda amaçlarının; “ mutlu bir eğitim ortamı, uygulamalı eğitim alanları, ücretli staj+SGK, yoğun yabancı dil, yüksekokullara ücretsiz giriş, üniversiteye yerleştirmede ek puan, Amerika’da dil eğitimi ve kültür kazanımları olduğunu ”dile getirdi. Ayrıca okulun eğitim fuarlarına katılarak ödüller aldığının da altını çizdi.

Okulun kurucusu, Hamit Katırcıoğlu, törende yaptığı konuşmada, “24 yıl önce kurslarla başlayan eğitim hayatımız meslek lisesine dönüşerek devam ediyor. Mesleki gelişim gönül işi. Özel sektör mesleki eğitime yatırım yapmıyor. Okulumuzu özenle ve sevgiyle yaptık. Çevreci bir sistemle ısınıyor. Önümüzdeki sene elektriği kendimiz üretmeyi düşünüyoruz. Kalıplaşmış olumsuz inançları silmek istiyoruz. Ankara Üniversitesi ve kurulunun katkılarıyla saygılı, başarılı gençler yetiştirmek istiyoruz ”dedi.

Ankara Valisi Kemal Karadağ da konuşmasında, “Vakfın özenle meydana getirdiği böyle bir okulu açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. AÜ Rektörü Prof. Dr. Taluğ, sakin, tecrübelerle donatılmış konuşmasında, Üniversite olarak sosyal sorumluluk projelerine önem verdiklerini belirterek konuşmasına şöyle devam etti: “Yaşamla kucaklaşma anlamında yeni bir adım daha gerçekleşiyor. Birçok kurumsal yapıya sahibiz. Bu gün töreni yapılan okul son derece önemli. Çok değerli hocalarımızın, bilim kurullarının katkılarıyla model olan bir okul haline geldi. Çok heyecan verici, coşku verici olarak gerçekleşiyor. Bu okulda meslek kazandırıp meslek sevdireceğiz. Yaşam becerilerine ve bilgilerine sahip olacağız. Amerika’ya göndermeye devam edeceğiz” dedi.

ANKÜ Meslek Lisesi, çevreci bir okul olmanın yanı sıra bir ilke daha imza atıyor.

Yaz Okulları ile Mesleki Eğitime yer veren ilk Yaz Okulu olarak bu yıl hizmet vermeye başlayacak. Öğrencilere yaz tatili boyunca eğlenceli, aynı zamanda eğitici günler geçirmeleri amaçlanıyor. Yaz Spor Okulu olarak, spor eğitimi ile birlikte çocukları sosyal ve kültürel açılardan da geliştirmek, özgüven duygularının artmasına katkıda bulunmak, çevre bilincine sahip sağlıklı bireyler olarak yetişmelerine destek olmak amaçlanıyor.

Ankara Üniversitesinin Çocuk Üniversitesinin Su Okulunun da içinde bulunduğu tesis bu alanda da Türkiye’de bir ilk oluşturuluyor.

Tesis içerisinde;

Mesleki eğitim için düzenlenmiş uygulama alanları,

Akıllı sınıflar,

Herhangi bir fosil yakıt tüketmeden ve sıfır CO2 salınımı yapan ısıtma ve soğutma sistemi,

Kapalı yüzme havuzu,

Halı saha, basketbol ve voleybol için düzenlenmiş alan ve tenis kortu, bulunmaktadır.

Alanında öncü olacak olan kurum bünyesinde;

-Turizm ve Otelcilik alanında (Mutfak ve Servis Dalları)

-Bilişim Teknolojileri alanında (Web Programcılığı ve Ağ işletmenliği Dalları)

-Sanat ve Tasarım Alanında (İç Mekân Dekorasyonu Dalında) eğitim verilmekte.

 Mavi ve beyaz balonlar arasında açılış yapılırken, havaya uçan balonlar arasında biz de hayaller kurduk kendimizce. Tesisi gezerken göl manzaralı derslikler, gözlerimizi kamaştıran havuz, sakin, huzurlu ortamda dedik ki, acaba yeniden okula mı başlasak…

 

 e-mail:belginturan@gmail.com 

 

 

 

 
Toplam blog
: 439
: 512
Kayıt tarihi
: 04.02.09
 
 

Lisansını Anadolu Üniversitesi/ İşletme Bölümü ve Anadolu Üniversitesi/ Sosyoloji Bölümlerinde “O..