Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

11 Mayıs '08

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Anne; mutlu günler...

Anne; mutlu günler...
 

Mayıs ayının ikinci pazarı denildiğinde aklımıza ilk anneler günü gelir. Bizi koşulsuzca seven, kötülüklere karşı koruyan, acılarımızı sarıp sarmalayan güzel annelerimizin günü. Onlara sevgimizi göstermemiz için senede bir gün elbette yeterli değil;ama o bir gün dünyanın en kutsal varlıklarını mutlu etmemiz için güzel bir fırsat. ''Anne'' bu bir kelimecik nekadar çok anlamı içinde barındırır. Sevgi, şefkat, güven, huzur, mutluluk. Onun karnına düştüğümüz ilk andan itibaren kutsal bağdanmıdır bilinmez ama canımız yandığında da ilk annemiz gelir aklımıza, mutlu bir haber aldığımızda da. Sevinçlerimiz onun yüreğinde büyüdüğü gibi, acılarımız da yine onun şefkatli kucağında şifa bulur. Kaç yaşında olursak olalım herzaman annemize ihtiyacımız vardır; o nedenle de yokluğunu hiç bir şey dolduramaz. Hepimiz böyle düşünürüz ama nedense hep günlük hayatın koşuşturması içerisinde farkına varmadan annelerimizi ihmal ederiz. İşte tam bu yüzden Anneler günü ömrünü bize adayan annelerimizi hatırlamamız için iyi bir vesiledir. Tabi yılda bir hatırlayıp, diğer zamanlarda unutmak için değil, kendilerini ihmal ettiğimiz günleri telafi etmemiz için.

Bir taraftan evladı olmayan, evlat acısı için yanıp tutuşan anneleri de düşünmek gerekir. Ne zordur onların içinde kopan fırtınalar, bu özel günü kutlamak istemeyen hayata anlam veremeyen kadınlarımız....Ya korku ve imkansızlıklar yüzünden bir elma çekirdeğinden küçük olan bebeleri istemeyerek aldıran, her anneler gününde beni affet yavrum böyle olsun istemezdim diyen anne olmayı hakeden hayatın gerçekleriyle karşı karşıya kalıp acı çeken kadınlarımız. Sakın üzülmeyin, şefkat ve sevgiyle baktığınız ve yanağına bir öpücük kondurduğunuz çocuklar sizin çocuklarınızdır. Sadece doğurmakla anne olunmuyor ki. Annelik anne olan kişi yaşadığı sürece devam edecek olan asla emekliliği olmayan en kutsal ve en onurlu sıfattır. Sizlerde nice annesiz çocukların yüreğine annelik imzasını atabileceğinizi hatırlayarak yaşayın lütfen.

Bütün annlerin anne adaylarının, annelik imzasını atan yüce kadınların, koşullar ve şartlar elvermediğinden dolayı bebeğini dünyaya getiremeyen annelerin bu özel günü kutlu olsun...

 
Toplam blog
: 53
: 2313
Kayıt tarihi
: 30.01.07
 
 

Hayat herşeye rağmen o kadar güzel ve sevgi doludur ki. Benim için hayat kimi sevdiğim ve kimi in..