Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 
 

Efsane FB 1907 Baterist Metin

http://blog.milliyet.com.tr/efsanefb1907

13 Mayıs '08

 
Kategori
Aşk - Evlilik
 

Bakirelik ve Evlilik

Bakirelik ve Evlilik
 


Gelinlik kıyafetlerin rengi beyazdır ve genellikle gelinin yüzü de beyaz bir tülle örtülüdür değil mi? Bu geleneksel bir "saflık" simgesidir ve her daim nikâhlarda kullanılmıştır. Lâkin günümüzde, bekârete halâ eskisi kadar değer verildiği söylenebilir mi?


Doğu toplumlarında ve bilhassa Müslüman toplumlarında, bekârete azami değer verildiği bilinir. Son 40 yıl içerisinde, batı ülkelerindeki erkeklerin de yüzde 50' sinin bakirelerle evlenmeyi yeğledikleri gözlenmiştir. Fakat şu da bir gerçektir ki, kendi eşlerinin bekâretine en büyük değeri veren erkekler, aynı zamanda en çok sayıda bakireyi fethetmekle övünmeye yatkın olan erkeklerdir.


Bir kadının bekâreti, sadece insan dişisinde görülen bir anatomi özelliğine bağlıdır. Dölyolunun girişinde, kızlık zarı ismi verilen bir mukozalı zar mevcuttur. Bu zarın hafif bir kanamayla beraber parçalanmasına, kızlığın bozulması veya eski tabiriyle "bikrin izalesi" denilmektedir.


Tarihin çeşitli dönemlerinde her toplumda, evliliğin ilk gecesinde kızlığın bozulması, önemli bir tören olarak kutlanmıştır. Türkiye' de "gerdek" adını alan bu ilk gecede kanlanan çarşaf, gelinin bekâretinin ve evliliğin hedefine ulaşmasının göstergesi olarak aile büyüklerine sergilenir. Bu adet, bazı toplumlarda halâ geçerliliğini korumaktadır.


Kızlık zarında, parçalanmamış olduğu durumlarda bile, iki santim çapında bir delik vardır ki bu adet akıntısının dışarı atılmasını sağlar. Sertleşmiş penislerin ortalama çapı da iki santimden daha geniş olduğu için, ilk cinsel birleşmede zarın yırtılması beklenir. Lâkin, 18-25 yaşlarındaki bakirelerin yüzde 20' sinde zarın deliği, penisin, yırtılmaya meydan vermeden girmesini sağlayacak ölçüde esneyip genişleyebilir.


Diğer yandan, kullanılan adet tamponları da zaman zaman kızlık zarının yırtılmasına sebep olabilmektedirler. Yırtılma olayı, sportif amaçlı hareketler neticesinde de gerçekleşebilir. Şüphesiz, bunların dışında, masturbasyon yaparken kendi zarlarının yırtılmasına neden olan kişiler de vardır.


Yırtılmış bir zar hiç bir zaman kendiliğinden eski haline gelmez!.. Günümüzde basit bir cerrahi müdahale ile yırtılmış kızlık zarı onarılabilmektedir.


Halen dünyanın birçok yerinde, evlenmek istenilen bayanlarda en fazla kıymet verilen niteliklerin arasında, hatta belki de başında, bekâretin yer aldığı bir gerçektir.

 
Toplam blog
: 1907
: 3759
Kayıt tarihi
: 28.07.07
 
 

03 Şubat 1967 İstanbul doğumlu, romantik bir müzisyenim işte... Müzik, bateri, spor, Fenerbahçe, ..