Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

14 Aralık '15

 
Kategori
Anne-Babalar
 

Anne babaların cennet anahtarı; engelli çocukları mı?

Anne babaların cennet anahtarı; engelli çocukları mı?
 

ANNE BABALARIN CENNET ANAHTARI; ENGELLİ ÇOCUKLARI MI?


Belki de öyle. Dünya hayatı boyunca engelli çocuklarına adanan ömüre Allahu Teâlâ’nın mükâfatı belki de Cennet köşkleri olacak. Dünya Allaha giden bir imtihan yolu. Belki de anne babaların engelli çocukları ile sınırlı imtihan halleri. Engelli çocukları olmasaydı belki de daha ağır imtihan içerisinde olacaklardı. Bilemeyiz, belki de engelli çocukla imtihanı aileye bu dünyadan ahirete cennet anahtarı.
 
Hz. Peygamber Aleyhissalâtu vesselam  şöyle buyurmuştur:
 
-       İçimizdeki zayıflar sebebiyle rızıklandırılırız.  Zira Allah Teala, bir kavme zayıfları sebebiyle yardım eder.(Ramuz El-Ehadis, 37\3)
 
-       "Zayıf ve düşkünlerinize dikkat ediniz! Zira siz ancak, düşkünleriniz sayesinde yardım görür ve rızıklandırılırsınız!.." [Ebû Dâvûd, Cihâd, 69]
 
Cennette engel yok Allah’ın izniyle… Anne babalar çocuklarını dünyada hangi uzuvları eksikse belki de o uzuvları ile birlikte en güzel şekilde görecekler. Bilemeyiz.
 
Yüce Rabbimiz kudsî hadislerinde buyurmuşlar ki:
“Ben kulumun iki sevgilisini (yani iki gözünü) almakla imtihan ettiğimde, o buna sabrederse iki göze bedel olarak ona cenneti veririm.”(1)
Peygamber Efendimiz de buyurmuşlar ki:
“Mümin bir kişiye bir ağrı, bir yorgunluk, bir hastalık, bir üzüntü isabet etse, hattâ ayağına bir diken batsa… Bunlar, müminin günahlarına keffaret olur.”(2) (http://www.msxlabs.org/forum/soru-cevap/317354-engellilerin-durumu-cennette-nasil-olacaktir.html#ixzz3uJu707Li)
 
Anne babaların engelli çocuklarına yaklaşımı da önemlidir. Engelli çocuğu olan anne babalar şunu bilmelidirler ki; çocuklarına olan yaklaşımları Allah-u tealanın katında çok değerlidir.
 
“(Hz. Peygamber), âmânın kendisine gelmesinden ötürü yüzünü ekşitti ve çevirdi! Sen nereden biliyorsun, belki o temizlenecek yahut öğüt alacak da bu öğüt ona fayda verecek! Kendini muhtaç görmeyene gelince, sen ona yöneliyorsun! (İstemiyorsa) onun arınmamasından sana ne! Fakat koşarak ve (Allah’tan) korkarak sana gelenle ilgilenmiyorsun! Hayır, böyle yapma, şüphesiz bu ayetler bir öğüttür, dileyen ondan öğüt alır.” (Abese, 80/1–12)
 
Rabbimiz için engelli çocuklarınız çok önemli. Rabbimiz eğer peygamber efendimizi en sevgilisini bu konuda ikaz ediyorsa varsın engelli çocuğu olan anne babalar düşünsün. Engelli çocuklarınızı manevi anlamda ne kadar donatır ve Mevla’ya şükürle ilerlerseniz anne babalar işte o zaman cennete Allah’ın izniyle yürüyebilir belki de…Netice de engelli çocuklarınız sizlere rabbimizin emaneti.
 
Toplam blog
: 358
: 662
Kayıt tarihi
: 22.12.12
 
 

4 Aralık 1982'de Kütahya'nın Tavşanlı ilçesinde doğdu.Tavşanlı Fevzi paşa ilköğretim okulu,İmam h..