Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ağustos '07

 
Kategori
Anneler Günü
 

Anne olmak!

Düşüncelerime girmesiyle başladı ona olan sevgim. Ana evine düştüğü andan itibaren artık onunla bir bütündük. Bebeğim bana muhtaç ben de ona , -derin bir mutlulukla. Dokuz ayı; birbirimize kavuşmak adına heyecanla bekledik. Kız mı, yoksa erkek mi? diye merak ederken “Eli ayağı düzgün olsun, hayırlı evlat olsun yeter” di. Bütün anneler gibi, biriciğimin sağlıklı, zeki ve mutlu bir bebek olmasını istiyordum. Beslenme tarzından , dinlediğim müziğe kadar önemliydi hamilelik dönemi. Gülen, mutlu bir bebek için mutlu olmaktı gereken. Derken… O mavi-yeşil karışımı rengi gözleriyle –dünyadan bihaber- hayata merhaba demişti bile., Endişe ve özlem dolu annelik duygusuyla, bebeğimi kucağıma almıştım. ”Kel kafalı, sarı bir bebek bu” demişti doktorum, doğum gerçekleşirken. Ama pembe yanaklı ve gülen bir bebek olduğunu söylemeyi unutmuştu sanırım. Evet, benim diyebildiğim, kel kafalı, pembe yanaklı, gülen sarı bebeğim. Minicikti her şeyiyle.Yavrumu kucağıma verdikleri zaman, gece boyunca, duvarları tırmalayarak çektiğim doğum sancılarını çoktan unutmuştum bile. Nefesim! Damarlarımda akarken içimin hissettiği sıcacık kanım. Koklamaya kıyamadığım ama koklarken doyamadığım cennet kokulum. Yaradana ve sana binlerce teşekkürler. Dünyanın en güzel duygusu olan -analık duygusunu- bana yaşattırdığınız için. Bebeğim ! Baharın müjdesi Cemre gibi düştün içime.Ve adın üflendi kulağına "Cemre" diye. (24.10.1990)

Anne sevgisi koşulsuzdur ve yaşamın tüm güzellikleri onda gizlidir.. Karşılık beklemeden, gönülden veren, kanatlarının altına alan, tüm zorluklara karşı , yine de, hayatın yaşanmaya değer olduğunu hatırlatan annelere ne kadar büyük görevler düştüğünü ancak, anne olduğumuz zaman anlamak mümkündür.İnancın ve emeğin harmanıdır anne sevgisi. Herşey sevmekle başlar onlar için. Tanrı’nın onlara sunmuş olduğu sevgi ve şevkat hazinesiyle büyütürler yavrularını. Sıkıntılı anımızda sırtımızı dayadığımız, can yoldaşı analarımız. Her türlü cefayı çeker, geceleri gündüzlere ekleyerek yavrularını büyütürler. Ağlarken, güler, yoktan var ederler. Sabrı bilen, güneşyürekli, bal sözlü güzel, güzel analarımız.

Bütün canlılarda ki annelik duygusu; yaşama dair sevinçtir, içinde sonsuz sevginin, şevkatin ve fedakarlığın barındığı. Annelerinin peşinden ayrılmayan yavru ördekler, anne sevgisi adına ne güzel bir tablo çizerler. Ya kangurular! Beş aylık gebelik döneminden sonra yavrularını altı ay keselerinde büyütürler. Bu özel sevginin, görünüm ve duygu olarak, hayvanlarda beni en çok etkileyen bir modelidir kangurular.

En sıkı sarılmaların, en tatlı telaşların, bizim için Yüce Allah"a gönülden yalvarışların tek sahibi analarımızın hakkını, hiçbir şekilde ödeyemeyiz. Duaları ile ayakta kalabildiğimiz bütün hoşgörülü analarımızın , Anneler Günü kutlu olsun.

Ve sana öyle muhtacım ki anne! O güven veren kokuna, bitip tükenmeyen sevgine, sıcacık dokunuşlarına, şevkat dolu bakışlarına, ve sana, sana öyle muhtacım ki anne !

Benim için uykusuz kaldığın geceler, cennetin olsun annem.

 
Toplam blog
: 62
: 554
Kayıt tarihi
: 11.08.07
 
 

05.09.1969 İstanbul doğumluyum. Halkla İlişkiler mezunuyum. Evliyim. 19 yaşında Cemre adında bir ..