Mlliyet Milliyet Blog Milliyet Blog
 
Facebook Connect
Blog Kategorileri
 

22 Ekim '06

 
Kategori
Anne-Babalar
 

Anne olmak ve anneyiz.biz

Bir kadın bebek beklediğini öğrendiği andan itibaren önce hormonları ve duyguları, sonra da yaşam biçimi değişmeye başlıyor. Baş dönmeleri, aş ermeler, bulantılar derken bir anda kendinizi kucağınızda minicik bir bebekle buluyor ve ne yapacağınızı bilemiyorsunuz. İşte o bebeği kucakladığınız anda aslında asıl görevinizin yeni başladığını ve artık anne olduğunuzu hissediyorsunuz. Bebeğinizin aşılarıyla, emzirme telaşıyla, kolik ağrılarıyla tanışıyor, ne yapacağınızı bilemiyor ve belki de hayatınız boyunca bir daha yaşayamayacağınız en güzel anlarınızı stresle de doldurabiliyorsunuz. Bir de bilinçli, okuyan, araştıran bir anne iseniz kulaktan dolma bilgiler size gereksiz gelebiliyor, bebeğim için ne yapabilirim kaygısına düşüyorsunuz. Bu kaygı bebeğiniz yavaş yavaş bebeklikten çıkıp çocuk olma yolunda ilerlerken, yerini onu nasıl daha iyi yetiştirebilirim kaygısına bırakıyor ve siz ciddi anlamda birilerinden yardım bekliyorsunuz.

Ben bundan 3 yıl önce tam da bu duyguları yaşarken internette bir siteyle tanıştım. Benden 1 yıl önce anne olmuş ve benim yaşadıklarımı bire bir yaşayan pırıl pırıl bir anne yaşadıklarını diğer annelerle paylaşmak için bir internet sitesi kurmuş . Böyle bir siteye hiç düşünmeden üye oldum Bir yandan sitede yazdığı yazılarıyla diğer anneler ile yaşadıklarını paylaşan ,diğer yandan hem anneler hem çocuklar için güncel, yararlanabileceğimiz pek çok bilgiyle dolu olan ve üye annelerin doğum hikayelerinin de yer aldığı bir başka köşenin bulunduğu ve şu an aklıma gelmeyen bir çok etkinliğin yer aldığı anneyizbiz adlı site kısa sürede benim hayatımın vazgeçilmezleri arasına girdi.

Sitenin kurucusu sevgili Pınar Yücel daha fazla anneye ulaşabilmek için bir yıl önce anneyiz.biz adlı dergiyi yayın hayatına geçirdi. Dergi de her ay annelerin yoluna ışık tutmaya devam ediyor.

Dergi çıkartmakla yetinmeyen sevgili Pınar Yücel, ilk önce geçtiğimiz mart ayından itibaren cumartesi günleri Kanal Türk’de Anne Oluyorum adlı programı yaparak daha fazla anneye ulaşmayı başardı. Şimdilerde yine Kanaltürk’de her gün öğleden sonraları yeni bir kadın programıyla ekranlara geliyor. Pınar Yücel’in bu programı öğleden sonra kuşağındaki pek çok programa alternatif oluyor. Pınar Yücel anneyiz.biz adlı sitesi ve dergisindeki tüm doğallığını programa yansıtınca, bir de ekip arkadaşlarıyla mükemmel bir uyum sağlayınca ortaya başarılı bir program çıkmış. Programı izleyince ertesi günü iple çeker olduğumdan buradan duygularımı diğer okurlarla da paylaşmak istedim.

Pınar Yücel’in oğlunun doğumundan sonraki çalışmalarından ve başarılarından yola çıkarak şunu söylemek mümkün: Bir kadın anne olunca da kadın ve insan olduğunu unutmadan çalışma hayatına devam edebilir, çocuğunu evini ihmal etmeden birçok başarıya imza atabilir. Yeter ki kendini sürekli geliştirip yenilemek istesin, yeter ki yüreği insan sevgisiyle dolu olsun, paylaşmayı bilsin ve istesin.

Sevginin , iyi niyetin, hoş görünün yapamayacağı hiçbir şey yok. Çocuklarımıza daha güzel bir yaşam verebilmek, gelecekte nitelikli bireyler yetiştirebilmek için sanırım bu gibi çalışmalara biz annelerin her zaman ihtiyacı olacak.

 
Toplam blog
: 157
: 1671
Kayıt tarihi
: 12.10.06
 
 

İstanbul doğumluyum ama 20 yıldır Antalya'da yaşıyorum. 3 yaşında bir oğlum var ve eğitimciyim. Kend..